Den vulkaniska vingården La Geria på Lanzarote

Sevärdheter på Lanzarote

- som du inte får missa!

Det är inte bara de stora turistorterna på Lanzarote som är värda ett besök - här finns mycket mer att se än så! I de lite mindre kända byarna gömmer sig akvarier och utsiktspunkter, konstmuseum och historiska fästningar – ta del av våra tips på kortare dagsutflykter du kan ta dig an på Lanzarote!

Det är inte bara de stora turistorterna på Lanzarote som är värda ett besök - här finns mycket mer att se än så! I de lite mindre kända byarna gömmer sig akvarier och utsiktspunkter, konstmuseum och historiska fästningar – ta del av våra tips på kortare dagsutflykter du kan ta dig an på Lanzarote!

Femes - konstnärernas favorit

I den lilla staden Femes mellan Puerto del Carmen och Playa Blanca har man en otroligt vacker utsikt över öns sydsida och får verkligen användning för kameran. Många konstnärer har, inte så oväntat, upptäckt de vidunderligt vackra vyerna. Småstadscharmen bekräftas av ett antal caféer och de två restaurangerna. Det är också på den här sidan av ön som man kan njuta av de absolut vackraste solnedgångarna.

Al Campesino i Mozaga

Monumentet Al Campesino är en 15 meter hög skulptur som placerats utanför byn Mozaga, omgiven av lavasten och lavasand. Skulpturen, som är gjord av gamla fiskebåtar och vattentankar, skapades av den berömda konstnären och arkitekten César Manrique och tillägnades de många okända men enträget arbetande bönderna på Lanzarote.

Agricola El Patio i Munique

I Munique, mellan Teguise och Tinajo, ligger lantbruksmuseet Agricola El Patio, som ger en bra bild av livet på landsbygden i gamla dagar. De fina byggnaderna är exempel på traditionell kanarisk arkitektur, och själva museet omfattar en fin liten samling av gamla redskap och lantbrukskläder. 

Lagomar i Nazaret

I Nazaret ligger det välkända hus som skådespelaren Omar Sharif förlorade i ett parti bridge. Huset heter Lagomar och ligger insprängt i den vulkaniska omgivningen. I dag rymmer det museum, restaurang och cocktailbar, där det framförs jazzkonserter i en fascinerande miljö.

Jardín de Cactus, här finns kaktusar i alla möjliga former & storlekar

Berömda Jardín de Cactus på Lanzarote

Jardín de Cactus är en stor botanisk trädgård med över 10 000 exemplar av 1 420 olika kaktusarter, i alla möjliga former och storlekar. Trädgården ligger på norra sidan av Lanzarote mellan Guatiza och Mala. Kaktusarna som växer här är importerade från hela världen och varje kaktus är omsorgsfullt märkt med sitt ursprung.

Borgen Castillo de las Coloradas

Om du befinner dig på östsidan av Playa Blanca hittar du en borg från 1800-talet som heter Castillo de las Coloradas. Den uppfördes ursprungligen som vakttorn, men tjänstgör i dag som fantastisk utsiktspunkt över nejden.

Borgen Castillo San José i Arrecife

Castillo San José är en av de två borgarna i Arrecife som fungerar som utställningslokal för samtidskonst där man kan se verk av bland annat Picasso, Miró, Chillida och Tàpies. 

Castillo de San Gabriel i Arrecife

Castillo de San Gabriel byggdes som fästning för att hålla uppsikt över piraterna. I dag är huset kulturminnesmärkt, och används som arkeologiskt museum.

Flygmuseet vid Lanzarotes flygplats

Bredvid flygplatsen ligger ett flygmuseum, inrymt i den gamla passagerarterminalen från 1940-talet. Ta del av flyghistorien och dess betydelse för Lanzarotes utveckling. Du får till och med se det gamla flygledartornet. 

Spa Aquarsis

Fint spa som ligger i Puerto del Carmen. Här kan du njuta av kropps- och ansiktsbehandlingar, aromaterapi, massage och mycket mer. Dessutom finns det gott om kompletterande faciliteter med olika typer av bassängbad.

Staden Teguise

Santa Barbara

Santa Barbara-slottet klättrar längs Guanapayberget med en bedårande utsikt över Teguise. Här hittar du bilder, pass och kartor från de många invånare som utvandrade till Amerika. Detta ger ett unikt och spännande perspektiv på den kanariska kulturen och historien.

Aktiviteter för barnen

Aktivitet och full rulle är som bekant en stor del av barnens vardag, även om de har semester. Rubiland i Playa Blanca, Biosfera i Puerto del Carmen och Deiland i Playa Honda erbjuder barn gott om tillfällen att leka och prova på olika leksaker. Lekplatserna ligger i öns största köpcenter, så det finns rikliga möjligheter till lek för de små och shopping för de stora.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Lanzarote, hitta och boka en resa till Lanzarote eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Lanzarote

Vad finns det att göra på Lanzarote? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Lanzarote!

Se alla våra restips för Lanzarote

Lanzarote

  • Härliga sandstränder
  • Vulkaner och dramatiska landskap
  • Snygg arkitektur med låga byggnader och pittoreska, vitkalkade hus
Se alla resor till Lanzarote

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här