Byn Yaiza på Lanzarote

Varför Lanzarote?

Kanarieöarna har länge varit ett populärt resmål, och med så många trevliga öar att välja mellan kan det vara svårt att ta ett beslut. Här har vi därför svarat på vanliga frågor gällande Lanzarote, som till exempel vart du ska åka och vad du absolut inte får missa på denna dramatiska och häftiga ö!

5 anledningar att resa till Lanzarote

 1. Dramatisk landskap i rött och svart, med höga lavaklippor och djupa kratrar...
 2. ... samtidigt som naturen frodas med gröna landskap
 3. Vackra sandstränder i imponerande omgivningar
 4. Perfekta förhållande för sportiga aktiviteter
 5. Hotell av bra standard

Hur är Lanzarote?

Lanzarote är en mycket speciell ö, starkt präglad av sitt vulkaniska ursprung. Det dramatiska landskapet skiftar i rött och svart, med lavaklippor och kratrar, samtidigt som naturen frodas med grönskande vinrankor och kaktusar. Det som karaktäriserar Lanzarote mest kan vara den berömda nationalparken Timanfaya som är ett måste under semestern!

Tack vare den lokale konstnären Cesar Manrique matchar alla bebyggelser varandra med pittoreska vita hus med bruna, gröna eller blå fönsterluckor och prydliga planteringar. Är du sugen på badsemester är Lanzarote perfekt – här finns gott om sandstränder, där de mest populära är Papagayostränderna. Öns förhållanden är även perfekt för sportiga aktiviteter som surfing, dykning och vandring.

Lanzarote under december, januari och februari

Med Apollo kan du åka till Lanzarote från oktober-april. Det bästa med Lanzarote är att dagstemperaturen är hög året runt, och även under december-februari kan det bli upp till 19°c på dagen. I havet kan det vara lite kallare, därför har de allra flesta hotellen uppvärmda pooler under vinterhalvåret.

Vad finns att göra på Lanzarote?

Lanzarote är en dramatisk ö där det finns mycket att se och göra. Sola och bada vid vulkanstränder, upptäck den berömda nationalparken Timanfayas månlandskap, besök den smaragdgröna kratersjön El Golfo och ta dig 479 meter över havet till Mirador del Rio och njut av panoramautsikten över grannön La Graciosa. Gillar du att sporta kan du även underhålla dig med aktiviteter som dykning, surfing, vandring och djuphavsfiske i Atlanten.

Lanzarote med barn

Barnfamiljer trivs på Lanzarote! Här hittar du de barnvänliga stränderna Playa Flamingo i närheten av Playa Blanca och Playa Grande i populära Puerto del Carmen. Vill du bo på ett hotell för barnfamiljer kan vi rekommendera Sandos Papagayos Beach Resort och Gran Castillo Tagoro Family & Fun.


Vart på Lanzarote ska jag åka?

På Lanzarote väljer du mellan resmålen Puerto del Carmen och Playa Blanca.

Puerto del Carmen

 • Ett av Lanzarotes mest populära resmål
 • Livlig strandpromenad
 • Gott om restauranger och butiker
Boka resa till Puerto del Carmen

Playa Blanca

 • Närmast de berömda papagayostränderna
 • Exklusiva hamnen Marina Rubicón
 • Före detta fiskeby med charmig karaktär
Boka resa till Playa Blanca