Haria på Lanzarote

Varför Lanzarote?

Varför Lanzarote?

Kanarieöarna har länge varit ett populärt resmål, och med så många trevliga öar att välja mellan kan det vara svårt att ta ett beslut. Här har vi därför svarat på vanliga frågor gällande Lanzarote, som till exempel vart du ska åka och vad du absolut inte får missa på denna dramatiska och häftiga ö!

Byn El Golfo på Lanzarote

5 anledningar att resa till Lanzarote

  1. Dramatisk landskap i rött och svart, med höga lavaklippor och djupa kratrar...
  2. ... samtidigt som naturen frodas med gröna landskap
  3. Vackra sandstränder i imponerande omgivningar
  4. Perfekta förhållande för sportiga aktiviteter
  5. Hotell av bra standard

Hur är Lanzarote?

Lanzarote är en mycket speciell ö, starkt präglad av sitt vulkaniska ursprung. Det dramatiska landskapet skiftar i rött och svart, med lavaklippor och kratrar, samtidigt som naturen frodas med grönskande vinrankor och kaktusar. Det som karaktäriserar Lanzarote mest kan vara den berömda nationalparken Timanfaya som är ett måste under semestern! 

Tack vare den lokale konstnären Cesar Manrique matchar alla bebyggelser varandra med pittoreska vita hus med bruna, gröna eller blå fönsterluckor och prydliga planteringar. Är du sugen på badsemester är Lanzarote perfekt – här finns gott om sandstränder, där de mest populära är Papagayostränderna. Öns förhållanden är även perfekt för sportiga aktiviteter som surfing, dykning och vandring.

Lanzarote under december, januari och februari

När är det egentligen bäst att åka till Lanzarote? Det bästa med Lanzarote är att dagstemperaturen är hög året runt, och även under december-februari kan det bli upp till 19°c på dagen. I havet kan det vara lite kallare, därför har de allra flesta hotellen uppvärmda pooler under vinterhalvåret.

Vad finns att göra på Lanzarote?

Lanzarote är en dramatisk ö där det finns mycket att se och göra. Sola och bada vid vulkanstränder, upptäck den berömda nationalparken Timanfayas månlandskap, besök den smaragdgröna kratersjön El Golfo och ta dig 479 meter över havet till Mirador del Rio och njut av panoramautsikten över grannön La Graciosa. Gillar du att sporta kan du även underhålla dig med aktiviteter som dykning, surfing, vandring och djuphavsfiske i Atlanten.

Lanzarote med barn

Barnfamiljer trivs på Lanzarote! Här hittar du de barnvänliga stränderna Playa Flamingo i närheten av Playa Blanca och Playa Grande i populära Puerto del Carmen. 


Vart på Lanzarote ska jag åka?

Välja mellan flera trevliga resmål på Lanzarote


Hotell som passar barnfamiljen


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Lanzarote, hitta och boka en resa till Lanzarote eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Lanzarote

Vad finns det att göra på Lanzarote? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Lanzarote!

Se alla våra restips för Lanzarote

Lanzarote

  • Härliga sandstränder
  • Vulkaner och dramatiska landskap
  • Snygg arkitektur med låga byggnader och pittoreska, vitkalkade hus
Se alla resor till Lanzarote

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här