Strand på Lanzarote

Lanzarotes finaste stränder

Trots sitt vulkaniska landskap bjuder Lanzarote på en härlig sol- och badsemester vid sina makalösa sandstränder. På Lanzarote finns det över 100 olika stränder, allt från silkesmjuka sandstränder till svartsandade stränder omgivna av karga klippor. 


Papagayostränderna

De populäraste stränderna på Lanzarote är Playas Papagayos, även kända som “Papagayostränderna”. Playas Papagayos består av fem stränder belägna i naturreservatet Los Ajaches. Alla stränderna bjuder på kristallklart vatten och är populära bland både lokalbefolkningen och turister. Du behöver dessutom inte vara orolig för att det ska vara packat med folk – det går allt som oftast att hitta en avskild vik där du kan sola och bada mer privat.

Då stränderna ligger i en nationalpark kostar det ett par euros att ta sig dit med bil.

Playa Dorada

Stranden i semesterorten Playa Blanca på Lanzarote heter Playa Dorada, och här väntar kristallklart vatten. Då stranden ligger precis vid centrum finns det gott om restauranger och butiker i närheten, samt vattensporter vid stranden. Vill du träna med utsikt över Atlanten finns här även ett utegym.

Playa Flamingo

Playa Grande

Som namnet antyder är Playa Grande en av de större stränderna på Lanzarote och ligger i populära Puerto del Carmen. Stranden består till större del av sand och vattnet är grunt vilket är perfekt för barn. Solstolar, parasoller och trampbåtar finns att hyra och det finns även två barer där du kan beställa mat och dryck.

Playa Flamingo

I närheten av Playa Blanca ligger även den barnvänliga stranden Playa Flamingo. Stranden är bara 200 meter lång och här råder en avslappnad atmosfär. Vågbrytarna ser till att här inte finns några stora vågor och den rika undervattensvärlden är perfekt för snorkling. Vid strandpromenaden finns det gott om ställen att slå sig ned vid för mat och dricka.

Playa del Reducto och Playa Cable

Varför inte tillbringa en härlig eftermiddag på Playa del Reducto eller Playa del Cable? Båda stränderna ligger i Arrecife på vägen mot flygplatsen, och kan stoltsera med miljömärkningen Blå Flagg för rent och klart vatten. Här har du ett bra tillfälle att kombinera trivsamt strandliv med trevlig förmiddagsshopping i Arrecife.

Playa de Caleton Blanco

Playa De Caleton Blanco

På Lanzarotes norra kustlinje hittar du stranden Playa de Caletón Blanc. Stranden har fått namnet från sin vita sand och består av flera vikar som ligger utströsslade bland svarta lavastenar. Stenarna skapar små laguner i landskapet där vattnet blir både varmt och grunt vid lågvatten – perfekt för barnfamiljer! Det finns dock knappt några restauranger eller kiosker i närheten, så ett tips är att ta med vatten och matsäck.

Caleta de Famara

Det är spännande att besöka den stora stranden Caleta de Famara. Den ligger på Lanzarotes nordvästra kust och har blivit världskänd som ett surfarparadis. Här kan du surfa med Lavasurf vare sig du är nybörjare eller en mer erfaren surfare. De erbjuder också surfkurser för den som vill bli riktigt säker på brädan.

Famara-stranden är en bra nybörjarstrand – stor och variationsrik när det gäller vattendjup och våghöjd. Men det är alltid en bra idé att höra sig för med en erfaren surfare innan du på allvar ger dig ut på äventyr i vågorna. På grund av de starka undervattensströmmarna har Famara-stranden röd flagg varje dag, så var försiktig om du vill bada.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Lanzarote, hitta och boka en resa till Lanzarote eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Lanzarote

Vad finns det att göra på Lanzarote? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Lanzarote!

Se alla våra restips för Lanzarote

Lanzarote

  • Härliga sandstränder
  • Vulkaner och dramatiska landskap
  • Snygg arkitektur med låga byggnader och pittoreska, vitkalkade hus
Se alla resor till Lanzarote

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här