Papagayostrand på Lanzarote

Papagayostränderna på Lanzarote

De populäraste stränderna på Lanzarote är Playas Papagayos, även kända som “Papagayostränderna”. Alla stränderna bjuder på kristallklart vatten, häftiga klippformationer och är populära bland både lokalbefolkningen och turister. Här kan du läsa mer om de berömda stränderna och välja din favorit för semestern på Lanzarote!

Papagayostränderna på Lanzarote består av:

Playa Papagayo på Lanzarote

Playa Mujeres på Lanzarote

Playa Papagayo

Den mest besökta stranden av Papagayostränderna är, som namnet antyder, Playa Papagayo. Barnfamiljer tycker särskilt mycket om Playa Papagayo då stranden ligger mellan två klippor som ger lä och lugnt vatten. Orten Playa Blanca ligger närmast och här hittar du trevliga hotell som H10 Rubicon Palace och Sandos Papagayo Resort.

Playa de la Cera

Bredvid Playa Papagayo ligger stranden Playa de la Cera med sin gyllene sandstrand. När det blir alltför mycket folk vid Playa Papagayo så är det till Playa de la Cera de flesta kommer. Gillar du promenader är denna strand perfekt, här har du nämligen en bra utgångspunkt för att utforska naturreservatet Los Ajaches och kan gå till närliggande stränder.

Playa Mujeres

Playa Mujeres är den största av Papagayostränderna och även den ligger närmast orten Playa Blanca. Stranden är bred med gott om plats och de omgivande sanddynerna ger ett bra skydd om du vill ligga och sola lite privat. Vid båda sidorna om stranden tornar klipporna upp sig och bjuder på en fantastisk utsikt över Atlanten.

Playa del Pozo

Playa del Pozo är särskilt omtyckt av nudister då det finns gott om klippor som ger en mer avskild plats. Under högsäsong är stranden dock populär, precis som alla Papagayostränder.

Playa del Congrio

Playa del Congrio, även kallad Caleta del Congrio, är den mest orörda av Papagayostränderna och den perfekta platsen för den som bara vill koppla av utan alltför stora folkmassor. Härifrån bjuds det på en vacker utsikt över grannön Fuerteventura och den omgivande vulkanklippan ger ett skönt skydd från vinden. Även denna strand är populär bland nudister.