Vulkaniskt landskap på Lanzarote

Lanzarotes oslagbara natur

Här kommer en guide för dig som vill besöka några av Lanzarote allra vackraste platser.  Låt dig inspireras av Lanzarotes vackra naturfenomen som bland annat består av storslagna nationalparker och grottsjöar.

El Golfo El Golfo och den smaragdgröna kratersjön Charco de los Clicos

Kratersjö

Vid El Golfo finns det en smaragdgrön kratersjö som heter Charco de los Clicos och som skiljs från havet av lavasanden. Om du orkar dig upp för backen så har du ytterligare en storslagen vy och upplevelse att lägga till semesterminnena. 

Olivinstenar

De små gröna stenar som bildas vid vulkanutbrott kallas olivinstenar eller krysoliter, som på grekiska betyder guldsten. Det finns gott om ställen att själv leta efter fynd, exempelvis vid El Golfo eller i utkanten av La Geria i riktning mot Teguise. Vi hjälper dig gärna att peka ut platserna på kartan.

Blomsterprakt

I februari, mars och april, när det är vår här på ön, kan du uppleva Blomsterberget. Det är en bergvägg som efter regnperioden blommar upp med massvis av färgglada blommor. Om du kör mot Haria så ser du blomsterprakten. 

Los Hervideros 

Grottorna Los Hervideros är ett av Lanzarotes mest imponerande naturfenomen. Lanzarotes klippkust skapades av att enorma flöden av lava stelnade när det kalla havsvattnet svepte in. När Atlantens mäktiga vågor slog upp mot de svarta lavaklipporna skapades grottorna Los Hervideros, som består av två grottor som skiljs åt av en naturlig pelare. Namnet betyder "kittlarna" och kommer från de skummade vattnet som uppkommer när vågorna slår mot klippväggarna. 

Cueva de los Verdes Gå en guidad tur i den spännande grottan Cueva de los Verdes

Cueva de los Verdes

En spännande grotta som ligger i samma område som Jameos del Agua. Skyltar visar vägen om du kör mot Orzola. Här kan du gå en guidad tur på engelska och spanska, på ungefär en kilometer. Med lite fantasi kan du se hur lavan har pressat sig ned mot havet vid Monte de la Coronas utbrott. Det är mörkt och omväxlande trångt och rymligt att gå på de fantastiska lavastenarna som ändrar utseende hela vägen genom grottan.

Mirador del Rio

Härifrån har du den mest strålande utsikten på hela Lanzarote. Med sina 479 meter över havet bjuder Mirador del Rio på öns nordspets på en panoramavy över ön La Graciosa.

Nationalparken Timanfaya Nationalparken Timanfaya, en av Kanarieöarnas mest populära sevärdhet

Nationalparken Timanfaya

Timanfaya täcker en fjärdedel av Lanzarotes yta och är den näst populäraste sevärdheten på Kanarieöarna. Lanzarote blev till efter ett vulkanutbrott för 25 miljoner år sedan och de vulkaniska aktiviteterna har faktiskt fortsatt sedan dess. I nationalparken finns många aktiva vulkaner och du kan skåda ett unikt landskap med djupa kratrar, vackra färgskiftningar och kanaler där lavan en gång flöt fram. Följ med på någon av våra turer eller ta dig hit med hyrbil eller taxi. Varför inte passa på att vandra och upptäcka det häftiga, vulkaniska landskapet till fots? 

Jameos del Agua

En av två spännande grottor på Lanzarote går under namnet Jameos del Agua och skapades vid Monte de La Coronas vulkanutbrott. När du kommer in grottan fascineras du av det fantastiska djurliv som uppstått till följd av att solens strålar tränger in på vissa ställen. Bland annat har den sällsynta skapelsen albinokrabban sin hemvist i grottans insjö. Jameos del Agua ligger på nordsidan av Lanzarote, alldeles ovanför staden Arrieta.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Lanzarote, hitta och boka en resa till Lanzarote eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Lanzarote

Vad finns det att göra på Lanzarote? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Lanzarote!

Se alla våra restips för Lanzarote

Lanzarote

  • Härliga sandstränder
  • Vulkaner och dramatiska landskap
  • Snygg arkitektur med låga byggnader och pittoreska, vitkalkade hus
Se alla resor till Lanzarote

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här