Vandra på Lanzarote

Vandring på Lanzarote

Vandra på Kanarieöarnas mest vulkaniska ö, Lanzarote, ett perfekt resmål för dig som söker äventyr och vill upptäcka mer av öns häftiga landskap. 

Upplev ön till fots

Att vandra på Lanzarote är en upplevelse utöver det vanliga. Här får du uppleva den unika landskapsbilden med både vulkaniska klippformationer och dramatiska kustområden. 

Terrängen på Lanzarote är vulkanisk och varierande. Ön är nämligen hem till flera imponerande vulkaner, varav den största är Timanfaya, som efter sitt utbrott under 1700-talet skapade stora fält med lava och sten. Dessa steniga fält och lavafält är en del av den dramatiska och suggestiva landskapsbilden som Lanzarote är känd för.

Trots sitt vulkaniska landskap hittar du även flera gröna områden som är perfekta för vandring, som Haría-dalen, där du kan uppleva öns frodiga landskap och lummiga vegetation. Andra områden som är populära bland vandrare inkluderar Los Hervideros, där du kan uppleva häftiga klippformationer längs kusten, och La Geria, som är känd för sina vinodlingar.

Terrängen på Lanzarote kan vara utmanande på vissa ställen, särskilt i områden med steniga raviner och branta backar. Men det finns också många lättare och mer avslappnade vandringsleder som är lämpliga för alla åldrar och fysiska förutsättningar.

Lanzarotes bästa vandringsleder

  1. Timanfaya National Park: Denna vandringsled tar dig genom den mest ikoniska delen av Lanzarote, där du kan upptäcka den dramatiska vulkaniska landskapet. Du kommer att känna dig som att du vandrar på en annan planet när du går genom de steniga ravinerna och över det röda sanden.

  2. Haría till Mirador del Río: Denna vandringsled tar dig genom den gröna dalen av Haría till en av öns mest spektakulära utsiktspunkter. Du kommer att uppleva den bästa utsikten över ön och dess omgivningar.

  3. El Golfo till Los Hervideros: Denna vandringsled tar dig genom en av Lanzarotes mest dramatiska kuststräckor. Här kan du uppleva de vackra turkos lagunerna i El Golfo och de spektakulära klippformationerna i Los Hervideros.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Lanzarote, hitta och boka en resa till Lanzarote eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Lanzarote

Vad finns det att göra på Lanzarote? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Lanzarote!

Se alla våra restips för Lanzarote

Lanzarote

  • Härliga sandstränder
  • Vulkaner och dramatiska landskap
  • Snygg arkitektur med låga byggnader och pittoreska, vitkalkade hus
Se alla resor till Lanzarote

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här