Surfing på Lanzarote

Aktiv semester på Lanzarote

Lanzarote är ett paradis för dig som gillar att sporta på semestern. Här hittar du allt från dykning, trekking och surfing till spännande djuphavsfiske i Atlanten, SUP och Paracraft. På Lanzarote är det enkelt att ha en aktiv semester!

Surfing på Lanzarote Surfing på Lanzarote

Dykning på Lanzarote

För den som vill prova på dykning finns goda möjligheter på Lanzarote. Vattnet på Lanzarote relativt varmt året runt, vilket gör att dykning är bekvämt även under vintermånaderna. Dessutom är sikten ofta mycket bra, vilket gör att man bland annat kan se fiskar, sjöstjärnor, kräftdjur, havssköldpaddor och ibland även delfiner. Det finns många dykcenter runt om på ön som anordnar både dyk och utbildningar för dykcertifikat.

Surfing på Lanzarote

Lanzarote är känd för sina konsekventa vågor året runt, vilket gör det till en populär destination för surfare på alla nivåer. Det finns många härliga platser för surfing runt om på ön, allt ifrån mjuka sandstränder för nybörjare till utmanande revbrytningar för de mer erfarna surfarna. Med Lavaflow Surf blir du hämtad på hotellet och blir skjutsad till den plats som har de bästa surfförutsättningarna för dagen. Paul från Skottland garanterar en oförglömlig surfupplevelse, där du både får lära dig surfa och dessutom får bilddokumentation med dig hem! Lunch serveras på stranden under dagen. 

Stand up paddling

Lanzarote erbjuder många olika platser där man kan paddla, både längs kustlinjen och i skyddade vikar. Många av de populära turistområdena, som till exempel Puerto del Carmen och Costa Teguise, har flera företag som hyr ut SUP-brädor och erbjuder guidade turer, bland annat Lavaflow Surf i Puerto del Carmen.

Lanza Flecha - bågskytte

Varför inte prova på bågskytte under semestern? Med en ordentlig utrustning och under säker och kunnig ledning kan du prova din skjutskicklighet. Besök Lanza Flecha i Macher utanför Puerto del Carmen så får du hjälp med att spänna bågen rätt.

Trekking på Lanzarote

Tycker du om att vandra genom skön natur så rekommenderar vi en tur upp till byarna Haria och Orzóla som är belägna på den norra sidan av Lanzarote. Här finns fina, väl utmärkta vandringsleder, där du själv kan bestämma tempo och rutt.

Paracraft

Playa Chica är en trivsam sandstrand i slutet av Puerto del Carmen på väg mot hamnen. För den som söker spänning finns här vattensportcentret Paracraft där du kan prova på såväl bananbåt som jet ski och paragliding.

Djuphavsfiske

Varför inte prova på djuphavsfiske under semestern? Sport Fishing Lanzarote anordnar dagsturer från Puerto del Carmen med stadiga och sjösäkra båtar som bjuder på spännande fiskeupplevelser och trevliga minnen att ta med hem.

Golf

Lanzarote Golf en av öns bästa golfbanor, som du hittar lite ovanför Puerto del Carmens centrum. Apollos reseledare hjälper dig mer än gärna att boka golftider!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Lanzarote, hitta och boka en resa till Lanzarote eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Lanzarote

Vad finns det att göra på Lanzarote? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Lanzarote!

Se alla våra restips för Lanzarote

Lanzarote

  • Härliga sandstränder
  • Vulkaner och dramatiska landskap
  • Snygg arkitektur med låga byggnader och pittoreska, vitkalkade hus
Se alla resor till Lanzarote

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här