Surfing

Aktiv semester på Lanzarote

Lanzarote är ett paradis för dig som gillar att sporta på semestern. Här hittar du allt från dykning, trekking och surfing till spännande djuphavsfiske i Atlanten, SUP och Paracraft. På Lanzarote är det enkelt att ha en aktiv semester!

Surfing på Lanzarote Surfing på Lanzarote

Dykning på Lanzarote

För den som vill prova på dykning finns goda möjligheter på Lanzarote. Här finns gott om färgglada fiskar och spännande undervattenslandskap. Det finns många dykcenter runt om på ön som anordnar både dyk och utbildningar för dykcertifikat.

Surfing på Lanzarote

Lavaflow Surf hämtar dig på hotellet och tar dig till den plats som har de bästa surfförutsättningarna för dagen. Paul från Skottland och Borghild från Norge garanterar en oförglömlig surfupplevelse, där du både får lära dig surfa och dessutom får bilddokumentation med dig hem! Lunch serveras på stranden under dagen. 

Stand up paddling

Ett nytt och annorlunda sätt att surfa! Man står helt enkelt upp på surfbrädan och tar sig fram med hjälp av en åra. Det är en både rolig och utmanande sport, och du kan prova den hos Lavaflow Surf i Puerto del Carmen.

Djuphavsfiske

Varför inte prova på djuphavsfiske under semestern? Sport Fishing Lanzarote anordnar dagsturer från Puerto del Carmen med stadiga och sjösäkra båtar som bjuder på spännande fiskeupplevelser och trevliga minnen att ta med hem.

Lanzarote Golf

Lanzarote Golf är öns nyaste golfbana, som du hittar lite ovanför Puerto del Carmens centrum. Apollos reseledare hjälper dig mer än gärna att boka golftider!

Lanza Flecha - bågskytte

Varför inte prova på bågskytte under semestern? Med en ordentlig utrustning och under säker och kunnig ledning kan du prova din skjutskicklighet. Besök Lanza Flecha i Macher utanför Puerto del Carmen så får du hjälp med att spänna bågen rätt.

Trekking på Lanzarote

Tycker du om att vandra genom skön natur så rekommenderar vi en tur upp till byarna Haria och Orzóla som är belägna på den norra sidan av Lanzarote. Här finns fina, väl utmärkta vandringsleder, där du själv kan bestämma tempo och rutt.

Paracraft

Playa Chica är en trivsam sandstrand i slutet av Puerto del Carmen på väg mot hamnen. För den som söker spänning finns här vattensportcentret Paracraft där du kan prova på såväl bananbåt som jet ski och paragliding.