Mysig gata på vackra Lanzarote

Shopping på Lanzarote

Lanzarote finner du gott om såväl gemytliga marknader som större köpcentrum. Ta en dag och strosa runt bland butiker och stånd – vi garanterar att du kommer att göra ett par riktigt bra fynd!

Biosfera

Om du bor i Puerto del Carmen och vill ha fler butiker att välja mellan så rekommenderas köpcentret Biosfera där du hittar ett stort urval av olika butiker. Det spanska utbudet är ganska likt det nordiska med den skillnaden att de kanske ligger en smula före i modet och är betydligt billigare. Typiska butiker är Zara, Mango, Blanco, Bershka, Stradivarius och Pull & Bear.

Arrecife

Ta bussen till shoppinggatorna i Arrecife – det är enkelt och billigt, både från Puerto del Carmen och Playa Blanca. Du betalar bara några enstaka euron, och när du är framme vid busstationen är du ett stenkast från själva shoppinggatan. Om du går mot Castillo San Gabriel kommer du direkt till centrum. Kom ihåg att alla butiker i Arrecife stänger för siesta mellan kl. 14.00 och 17.00!

Arrecife Gran Hotel

Om du har egen bil och ska in till Arrecife rekommenderar vi att du parkerar i parkeringshuset under Gran Hotel. Det är lätt att hitta hit eftersom det är enda höghuset. Skönt när du ska tillbaka till bilen med alla fullastade kassar.

Aloe vera Köp med dig aloe vera hem från Lanzarote

Aloe vera

Aloe vera-plantan växer vilt och i odlade rader på Lanzarote. Vill du köpa högkvalitativa krämer med dig hem eller dämpa solbrännan under semestern så finns det gott om butiker och marknader som säljer aloe vera av hög kvalitet till rimliga priser.

Parfym

På Lanzarote kan du köpa parfym billigt – priserna ligger ungefär 20 procent under de nordiska. Det är en god idé att titta runt i flera butiker.

Playa Blanca

I centrum av Playa Blanca finns en helt egen gata, ämnad bara för shopping – den ligger alldeles i närheten av taxistationen. Här hittar du nästan allt du kan önska dig.

Timple Workshop

Om du är gitarrintresserad kan du i Teguise se hur man lagar och reparerar kanariska gitarrer i den synnerligt spännande butiken Timple Workshop.

Besök Arrecife och gå på lördagsmarknaden

Marknad i Teguise

Missa inte marknaden i Teguise! Bodar och stånd är staplade på varandra, och du kan ohämmat pruta ned priserna till smärtgränsen. Här erbjuds också mat och en massa kringaktiviteter. Hela stan förvandlas och blir till en enda stor folkfest med kanarisk gatumusik och dans på torget. Festligt och folkligt! Marknaden är öppen på söndagar kl. 10.00-14.00.

Marknad i Haria

I staden Haria finns en marknad som många anser vara den bästa på hela Lanzarote. Här hittar du handgjorda föremål som kommer från hela ön, och för att garantera det genuina har staten en speciell stämpel som visar att det är äkta vara som är till salu. 

Marknad i Arrecife

På lördagar är det marknad i Arrecife. Här hittar du smycken, väskor och övriga produkter som du också kan finna längs affärsgatorna i Puerto del Carmen eller Playa Blanca. Skillnaden är att du är mer än välkommen att pruta på priset på marknaden. 

Marina Rubicón

När du befinner dig i närheten av Marina Rubicón i Playa Blanca hittar du en hel gata full med shoppingmöjligheter. Här finns allting som är spännande att handla – från märkeskläder till souvenirer. Onsdagar och lördagar anordnas en trevlig liten marknad i hamnen, där man säljer handgjorda konstföremål.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Lanzarote, hitta och boka en resa till Lanzarote eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Lanzarote

Vad finns det att göra på Lanzarote? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Lanzarote!

Se alla våra restips för Lanzarote

Lanzarote

  • Härliga sandstränder
  • Vulkaner och dramatiska landskap
  • Snygg arkitektur med låga byggnader och pittoreska, vitkalkade hus
Se alla resor till Lanzarote

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här