En ridtur på stranden

Utflykter och aktiviteter

Vem har sagt att semestern bara är till för att slappa? Kolla in Kefalonias utbud av spänningsfyllda aktiviteter: prova jetski, åk zipline, rid häst eller ta dig runt i undervattensgrottor. Men det är klart –  när dagen väl är sluten kanske ett spabesök inte skulle skada ...

Vattensporter med fart

Den knasigaste vattensporten man kan tänka sig, och inget för den som vill ha lugn och ro, är UFO. Den påminner om en stor soffa som svävar på vattenytan och när farten ökar studsar den högt på vågorna. Garanterat magkittlande! En lite mer kontrollerad sport är jet ski som du också kan prova. Kefalonia Water Sports erbjuder turer på en kvart som kostar 35 euro. Adress: Makris Gialos, Lassi.

Paddelturer på havet

Att paddla havskajak utanför Kefalonias kust är en njutbar naturupplevelse. Monte Nero Activities arrangerar utflykter, både för de som vill ta det lugnt och för den som vill ha en mer äventyrlig paddling. Turerna utgår från Argostoli, Agia Pelagia, Skala, Myrthos och Fiskardo. Tel: +30 693 401 0400 eller +30 693 290 4360. 

Jet ski

Svindlande höjder

Flying Fox är något för dig som är ute efter en adrenalinkick på semestern. På kablar glider man genom luften, antingen 30 meter över marken ovanför en pittoresk kyrka eller från en klippa till en annan ute vid kusten. Ett höjdaräventyr för den med is i magen! Adress: Ampatielou 5, 28100 Argostoli. Tel: +30 697 998 7611 eller +30 267 110 0251.  

Grottäventyr i Melissani

Grottäventyr

På Kefalonia finns det gott om grottor, några av dem är bara runt tjugo meter djupa, medan andra är över hundra. Den erfarna arrangören Elements ordnar turer där du kan utforska några av dem. De anpassar nivån efter deltagarna så att alla får en spektakulär upplevelse. Adress: Ampatielou 5, 28100 Argostoli. Tel: +30 697 998 7611 eller +30 267 110 0251. 

Utomhusbio

Precis bakom torget i Argostoli ligger Kefalonias lilla utomhusbio. Här visar de både gamla och nya filmer. De byter oftast film var tredje dag, och de visar 2 olika filmer per kväll. Är du sugen på bio i månskenet? Kontakta då din reseledare för program.

Hyr en segelbåt!

I Katelios och Fiskardo kan man hyra sin egen segelbåt och ge sig ut på böljan den blå. Det är en fantastisk upplevelse att segla på det joniska havet med dess vackra öar och fina små badvikar. Du kan till exempel se Itakha, Zakynthos och Lefkas eller segla längs Kefalonias kust och hitta en alldeles egen strand att lägga till vid.

Havssköldpaddor i hamnen

Kefalonia är hemvist åt de ståtliga Caretta caretta-sköldpaddorna. Går du ner till hamnen i Argostolis på förmiddagen har du stor chans att ta en närmare titt på dem. Om solen skiner och havet är lugnt kommer de in för att äta av den fisk som kastas tillbaka i vattnet från fiskebåtarna. Det är en alldeles speciell känsla att se de imponerande djuren på så nära håll. 

Tama hästar ...

Kefalonias vackra landskap passar perfekt för en ridtur. Speciellt fint är det att rida uppe bland bergen vid Sami. På Bavarian Horse Riding Stables kan alla, nybörjare som erfarna, ge sig ut på hästryggen för att få en skön dag i den fina naturen.

... och vilda

Hyr en jeep och ge dig ut på vildhästspaning! Uppe på Mount Ainos bor det nämligen sju vita vildhästar – en hingst och sex ston. Hästarna är ganska små och har kraftiga hovar som gör att de klarar sig i den bergiga terrängen. Du har störst chans att få syn på dem tidigt på morgonen när det är svalare. Mount Ainos är det högsta berget på Kefalonia och ligger på sydspetsen mellan Argostoli, Poros och Skala.

Dags för en ridtur?
Mmm... massage!

Mareblue Apostolata Spa

Vad passar väl bättre på semestern än att unna dig en skön spaupplevelse! På det fina hotellet Mareblue Apostolata Spa i Skala finns det en läcker spaavdelning. Här kan du njuta av lerinpackning, chokladmassage, hot stone-behandling och hamam. Du kan också göra en manikyr eller pedikyr. Tel: +30 267 108 3581.

Märkeskläder och souvenirer

Mitt inne i centrala Argostoli hittar du Kefalonias shoppinggata Lithostroto. Längs den marmorvita gatan hittar du butiker som säljer märkeskläder som Tommy Hilfiger och Benetton blandat med en del souvenirbutiker och mindre affärer. Här ligger såklart också en hel del caféer och barer, som är mötesplats för lokalborna som gärna sitter här länge och dricker kaffe. Butikerna har öppet måndag till lördag mellan 9.00 och 14.00. På på tisdagar, torsdagar och fredagar har de också öppet mellan 18.00 och 21.00.