Kefalonias vackra städer

På Kefalonia finns flera mysiga små orter och vackra städer med färgglada hus. I flera av byarna kan du hitta riktigt bra tavernor som serverar goda mezes och andra goda grekiska rätter.

Argostoli, Kefalonia

Huvudorten Argostoli 

Kefalonias huvudort Argostoli är en livlig och charmig liten småstad där det grekiska vardagslivet har sin gilla gång. Hamnen är en av Greklands största naturhamnar och härifrån går färjorna till grannöarna. Längs hamnpromenaden ligger mysiga tavernor och restauranger men även en grönsaksmarknad och plats för fiskebåtar. I hamnen finns också möjlighet att se de stora jättesköldpaddorna Caretta caretta som brukar hålla till på Zakynthos för att lägga ägg.

Passa på att prova öns lokala kök när du är i Argostoli, maten håller ofta hög kvalité och är influerad av italienska smaker. Vid torget och gågatan Lithostroto finns caféer där du kan slå dig ner och njuta av en iskall frappé eller starkt grekiskt kaffe, eller varför inte en kall öl? Ett bra landmärke för att hitta i staden är den nästan kilometerlånga stenbron Drapanos Bridge som går till andra sidan bukten. 

Lugna Svoronata

På Kefalonias sydvästkust hittar du lugna Svoronata som omges av apelsinträd och olivlundar. I Svoronata ligger de fina stränderna Ammes, Avithos och Ai Helis. Själva bykärnan ligger någon kilometer inåt land. Här slingrar sig trånga gränder och gamla byggnader ligger vägg i vägg med nya, mer moderna. De välansade trädgårdarna doftar gott av bougainvilleor, jasminer och citronträd. Byborna själva slår sig gärna ner utanför huset i skuggan efter dagens bestyr, så som man alltid gjort.

Badvänliga Lassi

Från Argostoli är det ca 2 kilometer till badorten Lassi som med sina vackra stränder blivit en favorit hos många av Kefalonias besökare. Längs Lassis kust hittar du flera stränder. En av de mest omtyckta är den långgrunda  Makris Gialos. Här finns möjlighet att hyra solstolar på plats eller slå dig ner i den mjuka sanden. En annan omtyckt strand är Platis Gialos.

Skala

På östra Kefalonia ligger Skala och har en tre kilometer lång klapperstensstrand. Här är vattnet alldeles kristallklart. Naturen i Skala är frodigt grön med pinjelundar. Vandra till platsen där Skala låg innan den förstördes av en jordbävning 1953. Vandringen upp kräver ganska bra kondition men väl uppe belönas du med en fantastisk utsikt. En bit från Skala ligger Potamaki Beach, där de berömda havssköldpaddorna Caretta caretta lägger sina ägg.

Färglada, pittoreska hus i Fiskardo, Kefalonia

Pittoreska Fiskardo

En av Kefalonias vackraste, och kanske mest kända orter, är den lilla byn Fiskardo som ligger på östra kusten. Vill du se kändisar när du är på Kefalonia är det till Fiskardo du ska ta dig. Hit kommer nämligen flera av de stora stjärnorna för att njuta av en ostörd semester i de gemytliga omgivningarna. Byn klarade sig helt undan jordbävningen 1953, och husen har tydliga influenser från den venetianska eran. I den mysiga hamnen ligger caféer, tavernor och små butiker på rad och det är trevligt att strosa runt och bara insupa atmosfären. Ta en kaffe och se solen gå ner över de färgglada husen. Vem vet, kanske får du en skymt av Robert de Niro, Madonna eller Tom Hanks!

Badvänligt i Lixouri

Lugna Lixouri ligger på halvön på västra Kefalonia och har flera fina långgrunda stränder. Här råder en genuint grekisk atmosfär och vid torget i centrum och längs hamnen finns några tavernor och caféer. I Lixouri finns flera stränder. De populäraste stränderna är Xi Beach och Mega Lakos som båda är långgrunda och består av rödaktig sand. En annan populär strand på Lixouris halvö är Petani Beach som påminner om den kända Myrtos Beach med vit sandstrand och turkost vatten.

Sami

Sami är en mysig fiskeby som du kanske känner igen från filmen Kapten Corellis mandolin, som spelades in här. Filmen har betytt mycket för Kefalonia eftersom turismen fick ett verkligt uppsving efter premiären. I Sami kan man äta god mat på någon av restaurangerna nere vid vattnet eller bara promenera en stund i byns trevliga miljöer. Det är också nära till den fina stranden Antisamos.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kefalonia, hitta och boka en resa till Kefalonia eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kefalonia

Här hittar du våra bästa tips på de bästa restaurangerna, mysigaste byarna, härligaste naturupplevelserna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kefalonia

Kefalonia

  • Mysiga småbyar och vackra städer
  • Fantastiska naturupplevelser
  • Underbara stränder
Se alla resor till Kefalonia

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här