Kefalonias stränder

Kefalonias sköna ständer

Dags att ta ett svalkande havsdopp! Kolla in våra tips på de finaste, livligaste och mest rofyllda stränderna på Kefalonia, så att du hamnar på den playa som passar just dig bäst.

Strand i Lassi på Kefalonia

Strandliv i Lassi

Mitt i centrala Lassi ligger den härligt långa och breda sandstranden Makris Gialos. Här trivs barnfamiljen och det finns dessutom massor av vattensporter att roa sig med – bananbåt, ringar, vattenskidor eller hisnande paragliding. Det är nära till både supermarket och matställen och det finns solstolar att hyra. En liten backe leder ner till stranden.

Idylliska Antisamos Beach

Ta en tur till den idylliska stranden Antisamos, som också kallas Kapten Corelli-stranden. Här badar man i det klaraste vatten i en vik omgiven av härligt grönskande berg. Stranden är täckt av små vita stenar som skapar en vacker kontrast till det blå havet och gröna bergen. Det kan vara bra att ta med badskor. Det tar ungefär 45 minuter att köra till stranden, som ligger nordost om Argostoli.

Platia Amos Beach

Väster om Lixouri ligger stranden Platia Amos Beach. Parkera bilen uppe på berget och gå ner för den lång trappan som leder ner till stranden. Vattnet är kristallklart och man är oftast näst intill ensam på stranden. Här finns det inte någon taverna så glöm inte att ta med dig matsäck och kanske ett parasoll.

Myrthos beach, Kefalonia

Vykortsvackra Myrthos Beach

Myrthos Beach är en vacker sagostrand som är en av Greklands mest fotograferade. Det är mäktigt att stå högt uppe och titta ut över den storslagna vyn med den vita stranden och havet och omges av doften av vildtimjan. Tänk på att det kan vara en del undervattensströmmar. Myrthosstranden ligger ungefär 3 mil från Argostoli. 

Ai Helis Beach

För att ta sig till denna strand får man parkera en bit bort och promenera den sista biten. Här är vattnet kristallklart och för den som inte vill ligga direkt på sanden finns det solstolar och parasoller att hyra. Några gånger under sommaren hålls det stora fester på strandens beach bar.

Petani Beach

En annan strand med fantastiska vyer och böljande vågor är Petani Beach, som ligger ute på halvön norr om Lixouri och det finns en trevlig taverna att slå sig ner på när hungern sätter in. Tänk på att det stundtals kan vara stora vågor. Petani ligger ungefär 40 minuter med bil från Argostoli.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kefalonia, hitta och boka en resa till Kefalonia eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kefalonia

Här hittar du våra bästa tips på de bästa restaurangerna, mysigaste byarna, härligaste naturupplevelserna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kefalonia

Kefalonia

  • Mysiga småbyar och vackra städer
  • Fantastiska naturupplevelser
  • Underbara stränder
Se alla resor till Kefalonia

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här