Fakta om Marmaris

Äta ute:

Medelpriset för en tvårätters middag är ca 150 kr per person. En öl kostar ca 30 kr.

Stränder:

Stranden i Marmaris är flera kilometer lång och består av grovkornig sand och klappersten. Solstolarna är gratis på de offentliga stränderna, men då förväntas du köpa lunch på den restaurang som strandbiten hör till. Parasoll mot avgift. Runt omkring finns många mysiga badvikar och stränder som du når med hyrbil, taxi- eller badbåt.

Nöjen:

Marmaris har mycket att erbjuda när det gäller nöjesliv. Bargatan och strandpromenaden är populära på kvällstid. Det är tätt mellan barer och diskotek. I gamla stan finns också en bargata där många av ställena inte stänger förrän långt in på småtimmarna.

Kommunikationer:

Gott om lokalbussar (dolmus) och taxibilar. Möjlighet att hyra bil och moped. Bra bussförbindelser med andra delar av Turkiet.

Aktiviteter:

Stort utbud av sportaktiviteter längs stränderna, bl a vattenskidor, dykning, windsurfing, parasailing.

Bra att veta:

Runt den 27 maj 2017 samt runt den 16 maj 2018 börjar den muslimska heliga fastemånaden ramadan. Under denna period är den lokala kommersen lite stillsammare. Många affärer håller stängt och du kan uppleva att serviceverksamheten överlag går lite långsammare. Under ramadan är det ytterst ovanligt att alkohol serveras innan solen går ner. På vissa resmål och hotell serveras inte alkohol alls under ramadan, på andra serveras alkohol endast på en specifik plats eller så kan det tillåtas endast på rummet. Under ramadan förekommer ingen underhållning. Även utflykter i Apollos regi kan bli påverkade.