Madeira – restips

Majestätisk natur, behagligt klimat, lokala läckerheter och vackra sevärdheter. Vi vet hur du tar dig till öns längsta strand med svart lavasand och vilken buss du ska hoppa på för att komma fram till Botaniska trädgården. Ta del av våra smultronställen och få tips på aktiviteter på magiska Madeira!

Boka din resa till Madeira

Sportiga äventyr

Vandring i världsklass, spektakulär endurocykling och canyoning i en magisk natur. I Apollo-bloggen berättar Apollos Sports chef om sina favoritaktiviteter på ön.

Tips i Apollos reseblogg

Sevärdheter

På den portugisiska ön kan du välja och vraka bland sevärdheter i den vackra och stundtals dramatiska naturen längst med branta klippor och prunkande blomster. 

Läs mer om öns sevärdheter

Vandring på Madeira

En resa till Madeira är inte komplett utan en vandring där du får uppleva öns makalöst vackra natur och vandringsleder. Du kan redan nu förboka några utvalda vandringar, eller varför inte boka hela tre dagar av vandring, natur och slående utsikter.

Läs mer

Händer på ön

Festivaler, karnevaler, ligafotboll, matmarknader, marathon, simtävlingar eller cykelrace? På Madeira vimlar det av evenemang året om. Hitta din favorit!

Till evenemangskalendern

Karneval på Madeira

27 februari till 6 mars är det dags för Madeiras största folkfest - karneval! Och det är på få platser i världen som detta firas lika stort som på just Madeira. 

Läs mer
Smaklig måltid på Belmond Reid's Palace

Kulinariska upplevelser

Portugiserna är kända för att laga god mat på enkla råvaror och fisk och skaldjur är en specialitet! Här tipsar mästerkocken om öns kulinariska upplevelser.

Läs hela artikeln

Madeira-favoriter på tallriken

Välj bland havets läckerheter och goda lokala specialiteter. Här tipsar vi om Madeiras självklara favoriter och populära restauranger. 

Läs våra tips

Gott i glasen

Citrondrycken Poncha eller Madeiras eget starkvin? Här finns drycker som värmer strupen! Apollobloggen tipsar om några av öns specialiteter.

Läs mer i Apollo-bloggen

Madeiras skönaste havsdopp

På Madeira finns flera fina badanläggningar med trappor ner till vattnet, men du kan också bada vid klapperstensstränder, lavastränder eller gyllengula, anlagda sandstränder. 

Läs mer om sköna havsbad

Porto Santo – bara en kort bit bort

Passa på att ta en dag och besök den lilla grannön Porto Santo som ligger ca 5 mil nordöst om Madeira. Ön lockar många med sin fina sandstrand och sitt sköna lugn. Hit tar du dig enkelt från Funchal med både färja och flyg.

Läs mer i Apollo-bloggen