Strand i Porto Santo på Madeira

Madeiras finaste stränder

Kan man bada i havet på Madeira? Absolut! På Madeira finns flera fina badanläggningar med klippor och trappor ner till vattnet, men du kan också bada vid klapperstensstränder, sandstränder med svart lavasand eller gyllengula, anlagda sandstränder. Här kan du läsa mer om Madeiras bästa stränder och skönaste dopp i havet!

Fem bra stränder på Madeira

  1. Painha
  2. Ponta Gorda
  3. Calheta Beach
  4. Machico
  5. Praia Formosa

Störst går inte alltid först

Prainha är en fin liten strand med svart lavasand som ligger undangömd vid Ponta de São Lorenço – den östligaste delen av Madeira. Hit kommer du enklast med hyrbil.

För att ta dig ner till den lilla badviken fortsätter du nerför trapporna när du är framme. Vi rekommenderar att du passar på att göra en liten bergsvandring under besöket i Ponta de São Lorenço. Det blir extra skönt med ett dopp i Atlanten efter en vandring. Under sommarhalvåret finns det en bar nere på stranden. 

Badvänligast i Lido

Som du kanske vet finns det inte så många naturliga stränder på Madeira. Därför har man byggt upp desto fler badanläggningar. Strosa längs med strandpromenaden från Lidos centrum till fina Ponta Gorda. Badanläggningen är den nyaste på Madeira och har bland annat två pooler, en mindre pool för de allra minsta, solstolar och andra trevliga faciliteter (mot entréavgift). Här spenderar du utan tvekan en kul dag med hela resesällskapet.

Machicostranden på Madeira

Madeiras gyllene sandstränder

Den som vill känna sanden mellan tårna ska ta sig österut till den gamla huvudstaden Machico eller till Calheta Beach som ligger på sydvästkusten. Här väntar nämligen öns två artificiella stränder med fin sand importerad ända från Marocko.

Stränderna är mycket populära och det finns förstås möjlighet att hyra både parasoller och solstolar för den som vill. Det går bra att ta sig till stränderna med kollektivtrafik men det är något bättre kommunikationer till Machico. Machico bjuder på en trevlig strandpromenad, gott om restauranger och caféer samt shopping.

Praia Formosa

När du passerat badanläggningen Ponta Gorda når du ett litet shoppingcenter som heter Centro Mar. Gå nerför trapporna förbi fiskrestaurangen Doca do Cavacas, och snart är du inne i en gammal tunnel som tar dig raka vägen till Praia Formosa. Stranden är den längsta på ön och består av stenar och svart lavasand. Praia Formosa är populär bland såväl soldyrkande turister som Madeirabor. Den som känner för en längre tur kan fortsätta längs strandpromenaden hela vägen till fiskebyn Câmara de Lobos, cirka 6 kilometer bort. Tänk på att tunneln är stängd nattetid.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Madeira, hitta och boka en resa till Madeira eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Madeira

Var hittar jag de bästa restaurangerna? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Madeira!

Se alla våra restips för Madeira

Madeira

  • Behaglig temperatur året om
  • Kontrasternas ö med vacker natur
  • Perfekt för utomhusaktiviteter
Se alla resor till Madeira

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här