Madeira – restips

Majestätisk natur, behagligt klimat, lokala läckerheter och vackra sevärdheter. Vi vet hur du tar dig till öns längsta strand med svart lavasand och vilken buss du ska hoppa på för att komma fram till Botaniska trädgården. Ta del av våra smultronställen och få tips på aktiviteter på magiska Madeira!

Boka din resa till Madeira

Vandring på Madeira

En resa till Madeira är inte komplett utan en vandring där du får uppleva öns makalöst vackra natur och vandringsleder. Du kan redan nu förboka några utvalda vandringar, eller varför inte boka hela tre dagar av vandring, natur och slående utsikter.

Läs mer

Cykling på Madeira

Madeira är en drömdestination för den som gillar att cykla med mountainbike i växlande landskap. Vill du cykla på nya stigar varje dag, med tekniska trails och utmaningar för alla nivåer, är Madeira det perfekta resmålet.

Läs mer

Sportiga äventyr på Madeira

Vandring i världsklass, spektakulär endurocykling och canyoning i en magisk natur. I Apollo-bloggen berättar Apollos Sports chef om sina favoritaktiviteter på ön.

Läs mer

Madeiras bästa stränder

På Madeira finns flera fina badanläggningar med trappor ner till vattnet, men du kan också bada vid klapperstensstränder, lavastränder eller gyllengula, anlagda sandstränder. 

Läs mer om sköna havsbad

Varför resa till Madeira?

Osäker på om vinterns eller vårens resa går till Madeira? Här svarar vi på vanliga frågor som gör det tydligare varför du ska åka till Madeira!

Läs mer

Sevärdheter på Madeira

Madeira har mycket att upptäcka, och den gemensamma nämnaren för öns sevärdheter är kopplingen till den vackra dramatiska naturen med branta klippor, prunkande blomster och hisnande vyer över Atlanten.

Läs mer om öns sevärdheter

Karneval på Madeira

19-26 februari är det dags för Madeiras största folkfest - karneval! Och det är på få platser i världen som detta firas lika stort som på just Madeira. 

Läs mer

God mat på Madeira

Välj bland havets läckerheter och goda lokala specialiteter. Här tipsar vi om Madeiras självklara favoriter och populära restauranger. 

Läs våra tips

Porto Santo – bara en kort bit bort

Passa på att ta en dag och besök den lilla grannön Porto Santo som ligger ca 5 mil nordöst om Madeira. Ön lockar många med sin fina sandstrand och sitt sköna lugn. Hit tar du dig enkelt från Funchal med både färja och flyg.

Läs mer om Porto Santo

Kulinariska upplevelser på Madeira

Portugiserna är kända för att laga god mat på enkla råvaror och fisk och skaldjur är en specialitet! Här tipsar mästerkocken om öns kulinariska upplevelser.

Läs hela artikeln