Magisk vandringsled på Madeira

Vandring på Madeira

En resa till Madeira är inte komplett utan en vandring där du får uppleva öns makalöst vackra natur och vandringsleder. Följ med på en av våra vandringsutflykter! 

Vackra och grönskande omgivningar på Madeira

Magiska naturupplevelser på Madeira

Att vandra på Madeira är en fantastisk upplevelse för naturälskare och friluftsentusiaster. Utforska Madeiras varierande landskap med branta klippor, gröna dalar och dramatiska vattenfall. Här finns flera härliga vandringsleder som tar dig genom den natursköna miljön där du får uppleva öns flora och fauna på nära håll. Vissa vandringsleder är utmanande medan andra är mer avslappnade och passar både nybörjaren och erfarna vandrare.

När är det bäst att vandra på Madeira?

Men när är egentligen den bästa tiden på året för att vandra på Madeira? Svaret är enkelt - hela året! Madeira har ett subtropiskt klimat som gör att vandringslederna är tillgängliga året runt. Under sommarmånaderna kan temperaturen stiga upp till 25°C, men tack vare den höga luftfuktigheten och de svala havsbrisen blir det aldrig för varmt. På hösten och våren är temperaturen något svalare, vilket gör att vandringen blir lite mer behaglig. Under vintern kan du uppleva en annan sida av Madeira, med gröna landskap och milda temperaturer.

Rabacal, 11 km

Denna vandring startar från högplatån Paúl da Serra och fortsätter sedan ner i den frodiga Rabacaldalen. Här visar guiden oss Madeiras kända flora och fauna medan vi tar oss genom Madeiras stolta världsarv – den största överlevande laurisilvaskogen. Vi fortsätter till vattenfallen Risco där det även finns en liten sjö med 25 naturliga vattenfall som rinner nedför berget.

 • Svårighetsgrad: Medel.
 • Distans: ca 11 km.
 • Vandringstid: ca 4 timmar.
 • Tidslängd inkl. transport: Heldag
 • Engelsktalande lokalguide
 • Mat och dryck ingår inte i priset.
 • En ficklampa kan vara bra att ha med.
   

Boka

Pico Ruivo 13 km

Följ med på en utmanande vandring längs Madeiras två högsta toppar, där den vackra utsikten från toppen är en härlig belöning. Vi börjar med en bilfärd upp till Pico Arieiro där vi får träffa vår guide. Därefter startar vandringsleden mellan till Pico de Arieiro och Pico Ruivo till Achada do Teixeira. Härifrån har du en fantastisk utsikt över ön som blir en oförglömlig upplevelse. Den kuperade terrängen och slingrande stigarna kräver en god fysik, men de vackra vyerna och landskapen gör vandringen väl värd.

Svårighetsgrad: Avancerad/Svår
Distans:13 km varav ca 10 km vandring är uppför.
Vandringstid: ca 5 timmar
Tidslängd inkl. transport: Heldag
Engelsktalande lokalguide.
Mat och dryck ingår inte i priset.

Boka

Queimadas/Santana 13 km

Queimadas/Santana

Denna idylliska vandring på östra sidan tar oss genom ett grönskande paradis med utsikt över dalar och små byar. Vi vandrar längs levadan Caldeirão Verde genom magiska laurisilvaskogar innan vi slutligen kommer fram till ett vattenfall  Det blir tid för en härlig picknick vid vattenfallet innan vi vänder ner mot Santana. Laurelskog, även kallad laurisilva eller laurissilva, är en typ av subtropisk skog som finns i områden med hög luftfuktighet och relativt stabila, milda temperaturer. Skogen kännetecknas av bredbladiga trädslag med ständigt gröna, glansiga och långsträckta löv, kända som "laurofyll" eller "lauroid". Upphämtningsplats på hotellet. Mer information vid ankomst.

Svårighetsgrad: Medel
Distans: ca 13 km.
Vandringstid: ca 4,5 timmar
Tidslängd inkl. transport: Heldag
Engelsktalande lokalguide.
Mat och dryck ingår inte i priset.
En ficklampa kan vara bra att ha med.

Boka

 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Madeira, hitta och boka en resa till Madeira eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Madeira

Var hittar jag de bästa restaurangerna? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Madeira!

Se alla våra restips för Madeira

Madeira

 • Behaglig temperatur året om
 • Kontrasternas ö med vacker natur
 • Perfekt för utomhusaktiviteter
Se alla resor till Madeira

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här