Magiska vyer över byn Canical and Marina da Quinta Grande

Varför resa till Madeira?

Madeira är en färgstark ö som lockar med sin magiska natur, hisnande vyer och spännande sevärdheter. Osäker på om vinterns eller vårens resa går till Madeira? Här svarar vi på vanliga frågor som gör det tydligare varför du ska åka till Madeira!

Vacker natur på Madeira

5 anledningar att åka till Madeira

  1. Naturen: naturen på Madeira är storslagen och liknar inget annat i Europa. Här möts du av höga berg, grönskande natur och trädgårdar, djupa dalar och hisnande utsikter över Atlanten. 
  2. Kontrasterna: på Madeira kombineras naturupplevelser med stadsliv, lyxiga hotell, bra shopping och vackra restaurangträdgårdar. 
  3. Funchal: i trendiga Funchal kantas de slingrande gatorna av charmiga restauranger, barer och caféer, samtidigt som det finns vackra trädgårdar att promenera i och gamla kolonialbyggnader att kika på. 
  4. Sportmöjligheterna: Madeira är som en enda stor lekplats för den natur- och sportintresserade. Njut av allt från vandring och cykling till löpning, canyoning och simning. 
  5. Klimatet: en av de häftigaste sakerna med Madeira är klimatet – här kan du nämligen uppleva de fyra årstiderna samtidigt på samma ö, beroende på var du befinner dig!
Vacker kustby på Madeira

Var ligger Madeira?

Madeira är en ögrupp ungefär 400 kilometer norr om Kanarieöarna och hör till landet Portugal. Ögruppen består av huvudön Madeira, den mindre ön Porto Santo samt två obebodda öar. Madeira är mest känt för sin vackra natur, levadavandringar och sevärdheter som nunnornas dal, men även för sin goda mat och Madeiravinet.

Hur är Madeira?

Madeira är ön för dig som älskar naturupplevelser. Landskapet kan liknas mer vid Nya Zeeland än en ö i Europa, med höga, grönklädda berg, djupa dalar, färgsprakande växtlighet och hisnande utsikter över Atlanten. Med Apollo bor du antingen i vackra, och idag väldigt trendiga, Funchal. Madeira bjuder på behagligt klimat året om, men något som är alldeles speciellt för Madeira är det växlande vädret. På en del av ön kan det vara strålande sol, uppe på berget molnigt och nere i en dal lite småkallt. Tar du en jeeptur på ön kan du få uppleva alla väder på en och samma dag!

Nunnornas dal på Madeira

När är det bäst att åka till Madeira?

Madeira har ett skönt klimat året runt där dagstemperaturen som lägst ligger på ungefär 18 grader. Med Apollo kan du åka till Madeira från december till april, med perfekt väder för upptäcktsfärder, vandringar och sightseeing. Vill du åka till Madeira i december för att fira jul eller nyår kan du vänta dig en dagstemperatur på ungefär 19 grader och 20 grader i havet. Flera av våra hotell erbjuder dessutom jul- och nyårsmiddag!

Vad finns att göra på Madeira?

På Madeira finns upplevelser för alla smaker, allt från de som vill utmanas fysiskt till de som bara vill ta det lugnt och äta och dricka gott, och kika på sevärdheter. En av Madeiras mest kända utflyktsmål är nunnornas dal, den botaniska trädgården i Funchal och öns levador som är populära vandringsturer. Vill du njuta av god mat ska du bege till Funchals centrum och slå dig ner vid någon av restaurangerna för det goda lokala grillspettet espetada och Madeiras nationaldryck Poncha.

Funchal

Var ska jag bo på Madeira?

Med Apollo bor du antingen i öns mest populära stad Funchal. Många av Apollos hotell ligger i Funchal i det omtyckta turistområdet Lido vid havet. Härifrån har du närhet till stranden och havet, och för den som vill ta ett dopp i Atlanten finns det badanläggningar. Inne i Funchal väntar trendiga restauranger, barer, caféer och slingrande gator som tar dig till allt från mysiga trädgårdar till vackra kolonialbyggnader. Det finns flera härliga stränder som du inte får missa under din semester på Madeira.

Upptäck Madeira med hyrbil

Ett bra sätt att upptäcka Madeira på är att hyra en bil. Genom att ha en bil ett par dagar kan man enkelt ta sig till olika delar av ön och på så sätt själv styra hur äventyret ska se ut.


Några av våra hotell på Madeira


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Madeira, hitta och boka en resa till Madeira eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Madeira

Var hittar jag de bästa restaurangerna? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Madeira!

Se alla våra restips för Madeira

Madeira

  • Behaglig temperatur året om
  • Kontrasternas ö med vacker natur
  • Perfekt för utomhusaktiviteter
Se alla resor till Madeira

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här