Surfstrand på Madeira

Sportiga äventyr på Madeira

Vandring i världsklass, spektakulär endurocykling och canyoning i en magisk natur. Madeira har länge varit ett populärt resmål för allt detta, med sitt kuperade landskap, lummiga berg och hisnande utsikter. Vill du veta mer om Madeiras alla sportiga äventyr? Spana då in våra bästa tips här!

Vandring på Madeira Vandring på Madeira

Vandring på Madeira

Madeira har länge varit ett populärt resmål för vandring och hiking, och i detta natursköna landskap finns en uppsjö av vackra vandringsleder. Du kan själv välja nivå, längd och svårighetsgrad – genom spektakulära skogar och natur eller lite tuffare utmaningar i bergen. Levadorna på Madeira är populära leder, och är egentligen konstgjorda kanaler som transporterade vatten från den norra delen av ön till den södra. Här kan du läsa mer om vandring på Madeira

Tre bra vandringsleder på Madeira

  1. Rabacal
  2. Queimadas/Santana
  3. Pico Ruivo

Traillöpning på Madeira

Traillöpning är populärare än någonsin, och är en löpform som sker på mer krävande underlag som skogsstigar och uppförs- och nedförsbackar. Madeiras lummiga och bergiga landskap är som gjort för detta och  bjuder samtidigt på fantastiska vyer.

Surfing på Madeira Surfing på Madeira

Cykling på Madeira

Vill du ta dig snabbare fram genom landskapet är cykling med mountainbike perfekt! På Madeira finns det mängder av olika cykelleder för både nybörjare och erfarna. Älskar du stigcykling ska du hänga med på Enduro Days och åka på leder så går hela vägen från toppar ner till havsnivå. 

Canyoning på Madeira

Hört talas om canyoning innan? Detta är en sport som innebär att du vandrar, klättrar eller simmar genom utmanade terräng till en naturskön plats, till exempel upp för en ravin eller ner för ett vattenfall. Ett äventyr som inte får missas på Madeira!

Vattensport och vågsurf

Madeira är en ö mitt ute i Atlanten, vilket ger perfekta förutsättningar för vattensporter! Här kan du åka jet ski, surfa, SUP:a, dyka, snorkla, paddla kajak och simma i öppet vatten. 

Vågsurf är extra populärt på Madeira. En stor del av kusten består av klippor och revsurf, men det finns även riktigt bra mindre sandstränder med så kallade "beachbreaks". Är du nybörjare bör du besöka stränderna Porto da Cruz och Seixal på norra delen av ön. 

VIDAMAR Resorts Madeira

Är du ute efter en aktiv semester på Madeira ska du boka Apollo Sports-hotellet VIDAMAR Resorts Madeira. På detta högklassiga hotell bor du med bästa läge vid havet och har tillgång till mängder av sportaktiviteter. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Madeira, hitta och boka en resa till Madeira eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Madeira

Var hittar jag de bästa restaurangerna? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Madeira!

Se alla våra restips för Madeira

Madeira

  • Behaglig temperatur året om
  • Kontrasternas ö med vacker natur
  • Perfekt för utomhusaktiviteter
Se alla resor till Madeira

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här