Restauranger och uteliv i London

Restauranger och uteliv i London

När din resa till London är bokad och klar är nästa steg att bestämma var någonstans du ska äta under semestern – och i London är alternativen många. Här finns mat från världens alla hörn, budget-hak likväl som lyxiga restauranger. Vi har samlat några av våra bästa tips som du kan ta med och bocka av på resan!

Uteliv i London Uteliv i London

Uteliv i London

Barer och nattklubbar finns nästan överallt i Londons stadskärna. I Camden kan du lyssna på trendiga band, kring Covent Garden finns det snäppet finare barer. Gott om nattklubbar finns i Piccadilly Circus och Trafalagar Square. I Shoreditch, som påminner om Stockholms Södermalm, finns det en hel del hippa barer och nattklubbar.

Dygnet runt på Duck & Waffle

Duck & Waffle är inte bara en flådig skybar med utsikt över London, den här restaurangen har öppet dygnet runt. Du kan således äta frukost, lunch, brunch, middag eller nattamat här. Helt klart värt ett besök, om så bara för en härlig cocktail.

Brunch på Bistrotheque

Trendiga Bistrotheque är byggt i modern industristil, och har blivit särskilt känt för sin brunch. Varje lördag och söndag erbjuds Piano Brunch. Mellan 12.00 – 15.00 kan du bruncha till tonerna av pophits.  

Eftermiddagsdrink på Sky Garden

Designad som ett enormt växthus, högt upp i luften, är Sky Garden i London ett riktigt häftigt måste. Sky Garden består av tre våningar med 360 graders utsikt över London. Här finns både trädgårdar, utomhusdäck och restauranger. Välj mellan att äta på Fenchurch restaurang eller terrass, restaurang Darwin, ta en drink på City Garden Bar eller Sky Pod Rooftop Bar. 

Afternoon tea i London Afternoon tea i London

Afternoon Tea på sketch

Restaurang sketch är i princip själva sinnesbilden av moderna restauranger i London, och det är svårt att hitta en restaurang som kan mäta sig med den. Inne i ett trevåningshus i klassisk Georgiansk stil kan du välja och vraka bland restauranger och barer. Helt klätt i rosa är The Gallery som är kända för sitt afternoon tea, medan The Lecture Room har fått två Michelin-stjärnor. Ta en cocktail i Parlour eller ät på The Glade, designat som en frodig skog. På kvällarna blir sketch en elegant nattklubb. 

Middag på The Duck and Rice

2018 vann The Duck and Rice priset som bästa asiatiska restaurang i London, och är därför helt klart ett måste om du gillar asiatiskt käk. Här delar man helst på flera rätter som alla har sitt ursprung i Kina och andra delar av Asien. Prova deras signaturrätt - dimsum. Avsluta med en drink eller tjeckisk öl på puben en trappa ner.

Middag på Bob Bob Ricard

En av Londons mest glamourösa restauranger är helt klart Bob Bob Ricard. Det är inte bara den lyxiga inredningen som gör det, eller den spännande menyn av engelska och ryska rätter. Mest kända är de nämligen för sin champagne-knapp. Vid varje bord finns en knapp som du helt enkelt trycker på när du vill ha mer champagne!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för London, hitta och boka en resa till London eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för London

Här hittar du våra bästa London-tips! Vi hjälper dig att hitta guldkornen i Londons enorma utbud av sevärdheter, aktiviteter och nöjesliv.

Se alla våra restips för London

London

  • Se kända sevärdheter som Big Ben
  • Fantastisk shopping
  • Fotboll, teater och nöjesliv
Se alla resor till London

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här