Resor till London

London

  • Hit reser du på egen hand
  • Fantastisk shopping
  • Fotboll, teater och nöjesliv

London är tveklöst svenskarnas favoritstad för en weekendresa – och det är inte så konstigt. En resa till London bjuder på shopping, sightseeing, museum, fotboll, prisvärda restauranger och ett fantastiskt nöjesliv, musikaler och teater. Ät dig glad och mätt på Fish & Chips, våga dig upp i London Eye, och promenera tills fötterna ömmar. Boka flyg och hotell till London med Apollo och var borta så länge du vill.

Just nu!

Nu erbjuder vi 6 månaders räntefri avbetalning via Klarna. Läs mer »Fakta om London

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

Valuta

Pund (GBP).

Transfer

Flygplatser i London
När du bokar flyg till London behöver du också välja vilken flygplats du vill flyga till. Det finns även fler flygplatser i London-regionen - Stansted, Luton och London City. Den senare är liten och används mestadels av affärsresenärer. Både Heathrow och Gatwick har utmärkta kommunikationsmedel och det går relativt snabbt att ta sig in till centrala London.

Heathrow flygplats
Heathrow är en av världens största flygplatser och har 5 terminaler. Från Heathrow tar man sig smidigt in till centrala London med antingen tunnelbanans Piccadilly line, eller med snabbtåget Heathrow Express som går direkt till Paddington. Tunnelbanan är billigast men tar oftast lite längre tid. Taxi är ett lite dyrare alternativ, men kan ändå vara prisvärt om man är flera som delar och inte reser under den värsta rusningstrafiken. Heathrow, 25 km väster om London, mellan 15–40 minuter med tåg eller tunnelbana.

Gatwick flygplats
Gatwick är Londons näst största flygplats och har två terminaler, North och South. Med Gatwick Express åker man tåg direkt till den stora tågstation Victoria. Det går även pendeltåg från Gatwick till både Victoria och London Bridge. London Gatwick, 45 km söder om London, Gatwick Express, 30 minuter.

Mer fakta

Väder

jan 9°c
feb 9°c
mar 12°c
apr 15°c
maj 18°c
jun 21°c
jul 23°c
aug 23°c
sep 20°c
okt 16°c
nov 12°c
dec 9°c
7,0 av 10 London
Våra gästers betyg, baserat på 8 omdömen
9 av 10

Våra gästers betyg för London

Baserat på 1114 omdömen

Förenkla din Londonresa

Gör resan roligare - förboka biljetter och aktiviteter.

Förboka biljetter

Vanliga frågor om London

Vad kan man göra i London?

Det finns ett enormt utbud av saker att göra i London. Se berömda sevärdheter och museum, shoppa, gå på fotbollsmatcher, teater eller musikal, och mycket mer. Läs våra restips om London för att få veta vad du inte bör missa!

Var ska man bo i London?

Det finns många populära områden att välja bland i London – här hittar du våra tips på var man kan bo under en semester i London.

Hur lång tid tar det att flyga till London?

Det tar ca 2 timmar och 40 minuter att flyga från Stockholm till London. Från Göteborg eller Malmö/Köpenhamn är flygtiden till London ca 2 timmar.

Alla resmål Storbritannien

Manchester

Storbritanniens tredje största stad är kanske mest känd för sina två fotbollslag, Manchester United och Manchester City, men staden har mer än så att erbjuda. Den gamla industristaden har på senare år blommat upp och erbjuder både bra shopping och ett stort utbud pubar och restauranger.

Edinburgh

Edinburgh ­– Skottlands huvudstad och Storbritanniens andra största turiststad – passar utmärkt som weekendresmål. Edinburgh är en mysig, promenadvänlig stad med lång historia vilket märks på den spännande arkitekturen. Boka din weekendresa till Edinburgh med Apollo.