Shoppingresa_till_London

Shopping i London

Shoppingen i London är svårslagen. Här finns allt från mäktiga Oxford Street - kantad från topp till tå av butiker till Camden och Notting Hill, där marknadsstånden väntar med finurliga fynd. Är det inte nog finns det outlets där kapen ligger på hög. Boka flyg och hotell med Apollo och få tips på hur du gör din shoppingresa till London så ultimat som möjligt nedan. 


Marknader i London

Marknader i London

Smit undan den hetsiga stadspulsen och gå på marknad! Vi har tre favoritmarknader i London.

Portobello Road Market i Notting Hill

Varje lördag förvandlas Notting Hills pittoreska gator till en enda lång marknad. Något särskilt tema finns inte; antikviteter blandas hejvilt med kläder, krimskrams, frukt, kött och grönsaker.

Tunnelbana: Notting Hill Gate

Old Spitalfields Marknad

Spitalfields är en äkta, brittisk loppmarknad som funnits ända sedan 1638. I den stora tegelbyggnaden väntar vintage-kläder, konst, hantverk och accessoarer av nya som gamla designers. Bara ett stenkast bort ligger Brick Lane Market, en snäppet hippare loppmarknad med kläder, mat och diverse prylar.

Tunnelbana: Liverpool Street

Camden Market

Londons största marknad går under namnet Camden och ligger i stadsdelen med samma namn. Marknaden har öppet sju dagar i veckan och har idag kultstatus. I det gamla punkområdet kan du fynda allt från smycken, drömfångare till hantverk. Passa på att komma hit hungrig, här finns smarriga matstånd från hela världens hörn.

Tunnelbana: Camden Town eller Chalk Farm

Shoppinggata i London

Varuhus i London

Många av Londons varuhus har verkligen banat vägen för hur dagens moderna varuhus ska vara och se ut. Här är tre av de mest kända.

Harrods

Få varuhus i världen kan mäta sig med det anrika varuhuset Harrods. Harrods öppnade 1835 och är idag Storbritanniens mest kända varuhus. Shoppingen här inne är relativt dyr, men varuhuset i sig är likväl värd ett besök.

Adress: 87-135 Brompton Rd, Knightsbridge

Selfridges & Co

Selfridges & Co är en klassisk, brittisk varuhuskedja. Det Selfridges som ligger på shoppinggatan Oxford Street är ett av de största varuhusen i London. Shoppa kläder, skor, heminredning – här finns det mesta.

Adress: 400 Oxford St, Marylebone

Westfield White City

Westfield White City är en galleria i området Shepherd’s Bush där du kan hitta ett utbud som liknar affärerna som ligger på Oxford Street, och slipper folkmassorna.

Adress: Ariel Way, White City

Outlets i London

Outlets i London

För alla som älskar att göra riktiga rea-kap kommer Londons outlets vara himmelriket. 

London Designer Outlet i Wembley

Intill Wembley-station ligger en av Londons största outlets, London Designer Outlet. Här finns ett femtiotal butiker i form av kläder och accessoarer, men även chokladtillverkaren Lindt har ett outlet där du kan shoppa loss choklad. Öppettider och mer information om London Designer Outlet finns här

Adress: Wembley Park Blvd, Wembley HA9 0QL

Bicester Village

Runt 90 minuter utanför London ligger Bicester Village, en slags uppbyggd by och shopping-mecka. Här väntar ett 130-tal butiker med några av världens mest kända varumärken. Se alla varumärken i Bicester Village och hitta öppettider på deras hemsida.

Adress: 50 Pingle Dr, Bicester OX26 6WD