London Eye

London Eye

Det enorma pariserhjulet London Eye vid Themsen har blivit en av Londons mest populära turistattraktioner. Att ta en tur i en av London Eyes stora gondoler är det bästa sättet att få en fantastisk utsikt över hela London – en klar dag kan man se ca 40 kilometer i varje väderstreck.

London Eye på natten På natten lyses London Eye upp i ett klart sken.

Fakta om London Eye

London Eye är med sin höjd på 135 meter Europas största pariserhjul. Det är så stort att en åktur tar ca 30 minuter. I varje av hjulets 32 gondoler får det plats 25 passagerare. Det finns sittplatser men man kan också stå och gå runt i gondolen. Under en dag kan upp till 15 000 passagerare ta en tur.

London Eye restes för att fira millennieskiftet och kallades ofta för the Millenium Wheel de första åren. Hjulet invigdes på nyårsafton 1999, men kunde tas i bruk först under våren 2000.

Attraktionen är handikappanpassad så det går bra att åka i hjulet i rullstol. Barnvagnar måste lämnas i en barnvagnsparkering. Mindre barnvagnar som paraplyvagnar får man dock ta med sig ombord i hopfällt läge.

Biljetter och öppettider till London Eye

Det finns många olika sorters prisnivåer och biljetter till London Eye. Man kan bland annat välja Fast Track för att slippa köa för att gå ombord, och olika flexibilitetsnivåer som till exempel valfri tid på dagen eller valfri veckodag. Ju mer flexibilitet, desto dyrare biljett. En Fast Track-biljett kan vara värt den extra kostnaden om man besöker London Eye under högsäsong, det vill säga under juli och augusti samt under skollov och helger. Här kan du boka din biljett till London Eye, det blir billigare hemifrån. Då slipper man också stå i biljettkön på plats. 2015 är priset på den billigaste biljetten för en vuxen £27. Se aktuell information om biljetter och priser för London Eye här

Man kan även köpa olika typer av biljettpaket och kombinera med inträden till andra sevärdheter i London, aktiviteter som en båttur på Themsen, eller måltider på olika restauranger. Vill man lyxa till sitt besök kan man boka en privat gondol, choklad- eller vinprovning eller en romantisk tur med champagne.

Öppettiderna varierar under året och är något längre under sommarhalvåret. Detaljerad information om London Eye öppettider finns här

Ta sig till London Eye

London Eye ligger på South Bank vid Themsens strand, snett mittemot Houses of Parliament och Big Ben på andra sidan floden. Biljettkontoret ligger i County Hall, och London Aquarium ligger strax intill. South Bank är ett trevligt promenadområde med flera kaféer och restauranger. Här uppträder ofta gatuartister.

De närmaste tunnelbanestationerna är Waterloo och Westminster. Även stationerna Embankment och Charing Cross ligger på bekvämt gångavstånd. Flera busslinjer passerar i närheten, bland annat linjerna 211, 77 och 381. Sightseeing-bussar brukar också passera här. Många flodbåtar stannar vid piren nedanför London Eye.

Tips inför besöket

För att gå ombord på the London Eye måste man passera en säkerhetskontroll. Det är bland annat förbjudet att med sig alkoholhaltiga drycker och vassa föremål som knivar och saxar. Djur är inte tillåtna ombord, med undantag för ledarhundar. Det finns toaletter och skötrum vid biljettkontoret.

Sist men inte minst, har du bokat en biljett i förväg så se till att du är på plats i god tid innan din bokade tid. För standardbiljetter ska man ställa sig i kön för ombordstigning 30 minuter innan bokad tid, har man en Fast Track-biljett räcker det med 15 minuter. Under lugnare perioder brukar man inte behöva vänta så länge, utan kan gå ombord så fort det finns plats.


Vanliga frågor om London Eye

Hur högt är London Eye?

London Eye är 135 meter högt, och är därmed Europas högsta pariserhjul.

Vad kostar London Eye?

Det finns flera olika prisnivåer på biljetter till London Eye. Här kan du se aktuella biljettpriser.

Var ligger London Eye?

London Eye ligger på södra sidan av floden Themsen, i området South Bank. Flera tunnelbanestationer finns i närheten, som Waterloo, Westminster och Embankment.

Hur lång tid tar London Eye?

En tur med London Eye tar ca 30 minuter.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för London, hitta och boka en resa till London eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för London

Här hittar du våra bästa London-tips! Vi hjälper dig att hitta guldkornen i Londons enorma utbud av sevärdheter, aktiviteter och nöjesliv.

Se alla våra restips för London

London

  • Se kända sevärdheter som Big Ben
  • Fantastisk shopping
  • Fotboll, teater och nöjesliv
Se alla resor till London

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här