Fakta om London

Tidsskillnad:

Svensk tid -1 timme.

Språk:

Engelska

Valuta:

Pund (GBP).

Pass och visuminformation:

Se Viktig information/Om och inför resan/Pass och visum.

Elektricitet:

220 volt Adapter krävs

Transfer:

Flygplatser i London
När du bokar flyg till London behöver du också välja vilken flygplats du vill flyga till. Det finns även fler flygplatser i London-regionen - Stansted, Luton och London City. Den senare är liten och används mestadels av affärsresenärer. Både Heathrow och Gatwick har utmärkta kommunikationsmedel och det går relativt snabbt att ta sig in till centrala London.

Heathrow flygplats
Heathrow är en av världens största flygplatser och har 5 terminaler. Från Heathrow tar man sig smidigt in till centrala London med antingen tunnelbanans Piccadilly line, eller med snabbtåget Heathrow Express som går direkt till Paddington. Tunnelbanan är billigast men tar oftast lite längre tid. Taxi är ett lite dyrare alternativ, men kan ändå vara prisvärt om man är flera som delar och inte reser under den värsta rusningstrafiken. Heathrow, 25 km väster om London, mellan 15–40 minuter med tåg eller tunnelbana.

Gatwick flygplats
Gatwick är Londons näst största flygplats och har två terminaler, North och South. Med Gatwick Express åker man tåg direkt till den stora tågstation Victoria. Det går även pendeltåg från Gatwick till både Victoria och London Bridge. London Gatwick, 45 km söder om London, Gatwick Express, 30 minuter.

Kommunikationer:

Tunnelbana och lokalbussar med ett brett transportnät. Köp ett Oyster Card eller ett Travel Cards som gäller under datumbestämd period. Dessa kort fungerar både på bussar och tunnelbana.