Vinterweekend i London

En vinterhelg i London

Jag vann en resa till London med Apollo och valde att för första gången inte planera in vad vi ville titta på eller göra. Det visade sig vara ett lyckokast. Vår första hela dag tillbringade vi i underbara Notting Hill. Vi tog bussen dit för att sedan strosa runt och bara njuta av de fina husfasaderna, marknaden med roliga och udda saker, de underbara små butikerna, pubarna med de fantasifulla namnen som för mig är så typiskt engelskt och härliga hål i väggen-restauranger.

Text: Karin Lundquister Hall

Notting Hill Notting Hill i London

Notting Hill

Ett tips när du reser till London är att besöka den mysiga lilla italienska pizzerian Arancina i Notting Hill, där skyltfönstret är uppbyggt av en itusågad bil. Maten var god och kaffet perfekt. Ett annat tips är alla de fantastiska bokaffärer som du aldrig vill lämna när du väl klivit in genom dörrarna. Pärm efter pärm i alla tänkbara färger och mönster. Fantasifulla bokomslag som skulle platsa som egna konstverk. I den bokaffär som alla känner igen från filmen Notting Hill hittade vi en bok om gatukonstnären Banksy’s olika verk.

Nästa dag valde vi att besöka Trafalgar Square där tittade vi på den kontroversiella blå tuppen som stod på den fjärde sockeln runt torget. Det var en intressant kontrast med denna stora kornblå tupp kontra de majestätiska lejon som många fotograferade sig med.

Vinter i London Vinter i London

Shopping och julmarknad

Vi vandrade vidare mot Soho där vi fann mysiga små gator fyllda av butiker med udda inredningsdetaljer, leksaker, konstverk, kläder, choklad och restauranger. Jag förstår varför många rekommenderar denna stadsdel. En butik som säljer glasögonbågar stack ut lite mer än de andra - hade jag haft möjlighet hade jag nog tagit med mig hela butiken hem till Sverige.

Efter ett snabbt besök på leksaksvaruhuset Hamleys på Regent Street åkte vi vidare till Tower Bridge där vi tog en värmande kopp kaffe och vandrade sakta fram och tillbaka på bron. Med mörkret runt omkring oss lyste bron som en fackla. På väg tillbaka till hotellet stannade vi vid Hyde Park för att gå in på julmarknaden vid namn Winter Wonderland/Angels Christmas Market. Julmarknaden var som ett stort sagoland kombinerat med ett nöjesfält. Både stora och små barn gick med ett leende på läpparna. Det fanns skridskobana, karuseller, bergbanor, godis och mycket mer att både titta på och göra. 

Mer sightseeing

Sista dagen hade vi bara några timmar kvar i London innan det var dags att ta tåget ut till Gatwick. Vi valde att gå till Buckingham Palace för att sedan vandra runt i närliggande St James´s Park där djurlivet var den stora attraktionen. Ett myller av fåglar av alla de sorter blandat med ekorrar som var så vana vid människor att de kom om vi lockade på dem. För att värma oss lite åkte vi sedan in till klassiska varhuset Harrods i Knightsbridge, och på vägen dit passade vi på att se Big Ben och Houses of Parliament.

Ett tips är att inte stressa för mycket när ni är i London. Ta er tid att titta på alla vackra hus och miljöer. Jag är nöjd med min resa och vill gärna åka tillbaka fler gånger då det finns så mycket att se i London. Vi hann bara med en liten del. Var inte rädda för att be Londonborna om hjälp – vare sig det gäller tips om sevärdheter, vilken buss ni skall ta eller en bra restaurang – så ställer de gärna upp med ett leende på läpparna.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för London, hitta och boka en resa till London eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för London

Här hittar du våra bästa London-tips! Vi hjälper dig att hitta guldkornen i Londons enorma utbud av sevärdheter, aktiviteter och nöjesliv.

Se alla våra restips för London

London

  • Se kända sevärdheter som Big Ben
  • Fantastisk shopping
  • Fotboll, teater och nöjesliv
Se alla resor till London

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här