Hotell i London, boka på Apollo.se

Hotell i London

Letar du efter boende i London till din resa? Osäker på var du vill bo? Läs vår guide till stadens hotellområden och sök bland vårt breda utbud av hotell i London - alla med minst 3 stjärnor. Vi hjälper dig att hitta det område i London som passar dig bäst! 

Var ska jag bo i London?

Hos Apollo hittar du ett bredd utbud av hotell i London. Men var i London ska man bo? Vad som passar dig beror förstås på vad som är viktigt för dig när du reser. Vill du ha nära till sevärdheter, är priset viktigast eller kanske restiden till flygplatsen? 

Paddington

Flyger du till Heathrow och tar snabbtåget Heathrow Express kommer du direkt till hotelltäta Paddington i den västra delen av centrala London. Här finns det gott om budgethotell och bra kommunikationer med fyra tunnelbanelinjer. 

Bayswater 

I närheten av Paddington ligger populära Bayswater med ett stort utbud av relativt billiga hotell. Här har du nära till Hyde Park, och endast ett par tunnelbanestopp till shoppinggatan Oxford Street.

Victoria

Flyger du till Gatwick kan ett hotell kring Victoria Station vara ett bra alternativ, eftersom Gatwick Express går dit. Även här finns det gott om budgethotell – flera av dem i angränsande området Pimlico. Väljer du ett hotell här har du nära till Buckingham Palace, Westminster och Chelsea.

Waterloo och London Bridge

Vill du bo nära Themsen och alla de sevärdheter som finns längs floden väljer man med fördel hotell kring Waterloo eller London Bridge, i stadsdelen Southwark. Från Gatwick går det tåg även till tågstationen London Bridge, och området bjuder på utmärkta kommunikationer. Här ligger också matparadiset Borough Market.

Euston & King’s Cross St Pancras

Goda kommunikationer finns förstås även kring de två stora tågstationerna i norra delen av centrala London, Euston och King’s Cross St Pancras. Detta område passar bra för Harry Potter-fans som planerar ett besök på The Making of Harry Potter strax utanför London. Det hade ju varit extra roligt om tåget dit hade avgått från King’s Cross, som tåget till Hogwarts i böckerna, men det går istället från närliggande Euston. Kings Cross och plattform 9 ¾ ligger dock bara en kort promenad bort. Nåja, plattformen kanske inte finns i verkligheten, men väl en officiell Harry Potter-butik, med den berömda vagnen i väggen intill verklighetens plattform 9.

Bloomsbury

Söder om King’s Cross ligger mysiga Bloomsbury – perfekt för kulturintresserade som kan spana in de litterära spåren efter berömda författare som Charles Dickens och Virginia Woolf. De flesta hotellen är 4-stjärniga och ligger söder om Russell Square, i närheten av British Museum. 

Teaterdistriktet

I hjärtat av West End ligger Londons teaterdistrikt, som innefattar delar av Soho, Leicester Square och Covent Garden. Området passar dig som vill bo i centrum av nöjeslivet och ha nära till Londons enorma utbud av teatrar och musikaler.

Marylebone & Fitzrovia

Detta är två områden som passar dig som vill bo centralt och bekvämt och ägna dig åt shopping i London. Båda ligger norr om den stora shoppinggatan Oxford Street. Marylebone ligger väster om Regent Street – här bor du nära Bond Street och Marble Arch. Fitzrovia till öster om Regent Street och har ett rikt utbud av restauranger.  

Mayfair

Vill du bo i lyx och stil är Mayfair området för dig. Här ligger några av Londons lyxigaste femstjärniga hotell, nära Hyde Park och Piccadilly. 

South Kensington & Knightsbridge

Längs Cromwell Road i South Kensington ligger hotellen på rad i relativt lugna och eleganta kvarter. I närheten hittar du flera av Londons stora museum. Angränsande Knightsbridge är känt för shopping i lyxsegmentet.
 

Vilket område i London passar mig?

Utmärkta kommunikationer

 • Paddington
 • Victoria
 • Waterloo & London Bridge
 • Euston & King’s Cross

Budget

 • Paddington
 • Bayswater
 • Victoria

Kultur

 • Bloomsbury
 • Teaterdistriktet
 • South Kensington

Shopping

 • Marylebone & Fitzrovia
 • Knightsbridge

Lyx

 • Mayfair
 • Knightsbridge