Sevärdheter i London

5 heta London-tips

Vill du uppleva något nytt under nästa besök i London? Författaren Jon Pelling, som har skrivit guideboken Mitt London, tipsar här om 5 intressanta platser som ligger lite utanför de gängse turiststråken.

Columbia Road Flower Market Columbia Road Flower Market i London

London är en snabb stad full av historier. En tredjedel av de som bor i London är invandrare, och generationer av migranter har passerat före dem. Influenser från hela världen har format staden samtidigt som Storbritannien satt sin prägel på omgivningen. Kanske är det orsaken till att kreativitet, innovation och idéer flödar här. Runt Londons teatrar och gallerier uppstår alltid nytt liv. Konstnärerna visar vägen, och så småningom följer även affärskedjorna efter. London kan ibland vara en tuff stad, men det kompenseras av atmosfären. Det är den som ger metropolen dess unika energi och som ständigt lockar hit nya besökare. 

1. Columbia Road Flower Market

Den söndagsöppna blomstermarknaden på Columbia Road i Hackney är ett populärt besöksmål som ligger nära både Shoreditch och Brick Lane. Här tävlar East End’s blomförsäljare högljutt om uppmärksamheten när de slumpar ut allt från bananplantor till tulpaner och vårlökar.

Gatan kantas av ett 60-tal små butiker, caféer och restauranger. Bäst mat finns på Brawn, i hörnet med Ravenscroft Street. Är du på jakt efter en pub är The Royal Oak ett bra alternativ. 

2. Brixton Village Market

Den slitna inomhusmarknaden i Brixton har fått nytt liv. På dagarna pågår den vanliga kommersen. På kvällarna öppnar ett stort antal restauranger och förvandlar marknaden till en mötesplats för matälskare. Här finns kedjor, populära Honest Burgers och surdegspizzerian Franco Manca. För japansk gatumat från Osaka är Okan i Unit 39 bästa alternativet. Mest fart är det på torsdag- och fredagskvällar.

Hampstead Heath London Hampstead Heath i London

3. Hampstead Heath

Bara fem kilometer norr om centrala London breder vildvuxna Hampstead Heath ut sig. Det här är en av stans finaste parker vars skönhet bland annat inspirerat John Keats, när han skrev sin berömda dikt Ode till en näktergal.

Bada i något av utomhusbaden, utforska konstutbudet på Kenwood House eller spana ut över staden från Parliament Hills nära Hampstead. Parken är enorm, se till att ha gott om tid!

4. Barbican

Tröttnat på Tate Modern? Låt dig inspireras på kulturcentret Barbican i City of London. Barbican Centre har inte bara ett gediget och nyfiket utbud av klassisk och modern musik, utställningar och teater. Det gigantiska betongkomplexet, en gång utnämnt till Londons fulaste byggnad, är också ett utmärkt exempel på brutalistisk arkitektur, en oas av betong mitt i stan. Fokus ligger på lärande, samarbete och innovation. Här händer alltid nya saker.

5. Upptäck Themsen

Vore det inte för den stora floden hade London aldrig existerat. Den som vill lära sig mer om hur handeln format staden rekommenderas ett besök på The Museum of London Docklands ute på Isle of Dogs, där finansindustrin nu tagit över efter varvsindustrin. Enklast är att ta sig dit med de förarlösa DLR-tågen eller med snabbåtarna, Thames Clippers. Ett fint alternativ är att promenera längs flodens södra strand. Börja med ett besök på den fantastiska marknaden Borough Market vid London Bridge. Promenera sedan västerut, längs floden, till Southbank Centre och Big Ben.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för London, hitta och boka en resa till London eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för London

Här hittar du våra bästa London-tips! Vi hjälper dig att hitta guldkornen i Londons enorma utbud av sevärdheter, aktiviteter och nöjesliv.

Se alla våra restips för London

London

  • Se kända sevärdheter som Big Ben
  • Fantastisk shopping
  • Fotboll, teater och nöjesliv
Se alla resor till London

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här