London med barn

London med barn

London är kanske inte den första destination man tänker på när man funderar på var man ska åka på semester tillsammans med barnen, särskilt om de är små. Men faktum är att London är ett fantastiskt resmål även för en småbarnsfamilj. Så vill du ha lite variation från strand och barnklubb på nästa familjesemester, ta med barnen på en storstadsresa!

London-buss Klassisk röd buss i London

Överlevnadsstrategier på storstadresan

London har mycket att erbjuda både små och stora barn. Men att resa med små barn i en storstad är lite mer av en utmaning, så här kommer några tips på hur man överlever storstaden med de minsta i släptåg. Som alla småbarnsföräldrar känner till tar allt mycket längre tid än planerat när man gör något med barnen. Och alla som har varit i London vet att det är en stor stad där det tar tid att ta sig runt. Så tips nummer ett är att inte vara tidsoptimist och inte försöka klämma in för mycket på en dag. Samt att planera in frekventa matpauser – med lite mellis i magen orkar även de minsta med de där sista timmarna på eftermiddagen!

Navigera Londontrafiken med småbarn

Små barn brukar gilla fordon i allmänhet och allmänna färdmedel i synnerhet. Därför kan det vara extra roligt att åka dubbeldäckarbuss, ”högst upp, längst fram”. Detta är ett ytterst prisvärt nöje, man får verkligen suverän utsikt från dessa åtråvärda platser på bussen. Dessutom slår man två flugor i en smäll när man kombinerar billig sightseeing med att ta sig från A till B. Undvik rusningstimmarna så långt det går – det gäller även, eller snarare framförallt, tunnelbanan. Har man småbarn har man kanske också en barnvagn, vilket är den största logistiska utmaningen för småbarnsfamiljen i London. Endast ett fåtal tunnelbanestationer är tillgänglighetsanpassade, så har man barnvagn bör man vara minst 2 vuxna – en som tar barnen och en som släpar vagnen upp och ner för alla trappor.

Kul för barn

London Eye brukar barn tycka är väldigt spännande. Bokar man biljett i förväg spar man tid. Man kan även köpa kombinationsbiljetter med en båttur på Themsen eller med inträden till andra populära attraktioner. Precis intill ligger London Aquarium, som är en utmärkt inomhusaktivitet när det regnar. Pingvinerna är särskilt populära hos barnen! I området runt omkring, South Bank, finns många gatuartister och en del trevliga kaféer. Många museer brukar ha aktiviteter och utställningar med fokus på barn, till exempel Natural History Museum och Science Museum i South Kensington. För lite äldre barn är Harry Potter-utställningen strax utanför London ett givet utflyktsmål.

Sevärdheter för hela familjen

Planera resan och boka biljetter i förväg - spar tid och slipp köer!

  • Harry Potter Studio Tour
  • London Eye
  • Paddington Bear Bus Tour of London
  • Madame Tussaud
Changing of the Guards Vaktavlösning i London

Gratis aktiviteter för barn i London

Med diverse inträden rusar kostnaderna lätt i väg, men det finns faktiskt en hel del gratisaktiviteter i London. Ett tips är att se den traditionella Changing of the Guards på Horse Guard Parade vid gatan Whitehall, nära Trafalgar Square. Fortsätter man sedan att följa Whitehall kommer man till Houses of Parliament, Big Ben och Westminster Abbey. Man kan även promenera genom fina St James’s Park till Buckingham Palace för att se del två av vaktceremonin, som sker framför slottet. Eller kanske ta en paus vid lekplatsen i parken. Det finns flera fina lekplatser i Londons parker, till exempel Diana, Princess of Wales Memorial playground i Kensington Gardens (granne med Hyde Park). Coram’s Fields är en enorm inhägnad lekplats i Bloomsbury där det till och med finns en liten gård med djur som barnen kan klappa. Här släpps vuxna bara in om de har barn i sällskap, men då är det å andra sidan gratis.

Shopping

Shopping blir det kanske inte så mycket av med småbarn i släptåg, men missa inte klassiska leksaksbutiken Hamleys. Detta enorma leksakstempel brer ut sig på fem våningar på Regent’s Street, nära Oxford Circus. Men håll hårt i värdesakerna, trängseln lockar till sig ficktjuvar. Undvik att besöka på helgerna när trängseln är som värst. Bästa tiden generellt för shopping i London är vardagsförmiddagar, då är det relativt lugnt.

Barnvänliga restauranger

Har man inte lyckats alstra allätande små gourmeter som uppför sig som änglar kan det vara en bra idé att välja restauranger som aktivt välkomnar de små liven. Som tur är finns det många sådana i London, så alla i familjen kan få äta gott. Pizza Express, finpizzakedjan, har utmärkta barnmenyer som serveras med sådant som kritor, klistermärken och ritpapper. Vill man inte ha pizza är även salladerna prisvärda här. Indisk mat är väldigt populär i England – kedjan Masala Zone har både barnmenyer och riktigt god mat för de vuxna. Restaurangen i Covent Garden är roligast för barn, här hänger hundratals traditionella indiska dockor från taket.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för London, hitta och boka en resa till London eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för London

Här hittar du våra bästa London-tips! Vi hjälper dig att hitta guldkornen i Londons enorma utbud av sevärdheter, aktiviteter och nöjesliv.

Se alla våra restips för London

London

  • Se kända sevärdheter som Big Ben
  • Fantastisk shopping
  • Fotboll, teater och nöjesliv
Se alla resor till London

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här