Stadsdelar i Londo, här Camden

Härliga stadsdelar i London

Londons stadskärna med Picadilly Cirkus, Oxford Street och Trafalgar Square är alla härliga på sitt sätt, men ibland kan det vara kul att se något annat. Upplev ett annat London i någon av de här härliga stadsdelarna i London.

Chinatown i London Chinatown i London

Notting Hill

Notting Hill blev älskat av hela världen när filmen med samma namn kom ut i slutet av 90-talet. Trots den ökade besöksmassan finns Notting Hills genuina känsla fortfarande kvar, framförallt strosandes längs Portobello Road. I Notting Hill ligger pastellfärgade hus på rad, med små caféer och affärer. Portobello Market är öppen fredag och lördag, med antikviteter och diverse prylar. Notting Hill är också känt för sina många konstgallerier, årliga karneval och bra restauranger.

Ta sig till Notting Hill: Ta tunnelbanan till Notting Hill Gate.

Chinatown

Londons Chinatown är ett livat kvarter i Soho. Chinatown börjar och rör sig runt Gerrard Street. Det var på 50-talet som Chinatown började växa till det vi ser idag. Ett flertal kinesiska restauranger öppnade och sedan följde andra affärer på de kommande tjugo åren. I dagens Chinatown väntar ett nytt event runt hörnet året om, som det kinesiska nyåret eller diverse festivaler. I Chinatown finns det mysiga bagerier, kinesiska mataffärer och butiker med inredningsdetaljer såväl som presenter.

Ta sig till Chinatown i London: Ta tunnelbanan till Leicester Square eller Piccadilly Circus.

Spitalfields i London Spitalfields i London

Camden Town

I norra London ligger alltid lika levande Camden Town. Här bor och arbetar både punkare, bohemer och ”vanliga” människor”. I Camden kryllar det av musikbarer, gärna med fokus på alternativ musik, små marknader och knasiga butiker. Längs huvudgatan står butikerna på rad med rockiga kläder, tatueringsstudior och piercingsalonger inklämda här och var. På Camden Lock Market, som har öppet varje dag i veckan, finns prylar av alla dess slag och ett stort område med matstånd. Camden är också känt för sitt stora vintageutbud, som i stora Stables Market.

Ta sig till Camden Town: Ta tunnelbanan till Camden Town Tube eller Chalk Farm Tube.

Spitalfields

Väldigt nära Shoreditch ligger området Spitalfields. Spitalfields har vuxit och ändrats enormt de senaste åren och är idag ett hippt område. Här är den främsta sevärdheten Old Spitalfields Market och Brick Lane. Old Spitalfields Market är öppen sju dagar i veckan och har permanenta butiker och restauranger, likväl som försäljare med konstverk, kläder och krimskrams. Ett gäng intressanta restauranger och matstånd finns också på plats under det gigantiska taket.

Brick Lane, å andra sidan, är en lång gata som sträcker sig från Spitalfields till Shoreditch. Längs den finns allt man kan tänkas vilja ha – restauranger, marknader, events och små gallerier. På söndagar är det second hand-marknad, med glada gatumusikanter här och var. Brick Lane har blivit känd världen över för sin gatukonst, som är i konstant förändring.

Ta sig till Spitalfields och Brick Lane: Ta tunnelbanan till Liverpool Street och ta en kort promenad.

Brixton i London Brixton i London

Brixton

Brixton är vårt tips som ligger längst ut från stadskärnan. Brixton har blommat ut som det nya kulturmeckat i London. Likt Camden är Brixton populärt för sin musikscen. På marknaden Brixton Market, som har öppet varje dag i veckan, kan du köpa mat från hela världens hörn, vinyl och hantverk. I Brixton finns även ett levande nattliv, för dig som vill gå ut och dansa. Här ligger också O2 Academy music group, en av Storbritanniens mest ikoniska arenor för livemusik.

Ta dig till Brixton: Tunnelbana till Brixton.

Shoreditch

Shoreditch är en myllrande stadsdel som på senare år klättrat upp på listan av de mest trendiga stadsdelarna i London. Här finns coola designbutiker, gatumusikanter i varje hörn och gatukonst som klär de gamla industriella byggnaderna. På den folktäta gatan Columbia Road, med caféer och små butiker, ligger Columbia Road Flower Market. Blir du hungrig i Shoreditch finns det ett självklart val av ställe – Broadway Market. Den här gatan är inte stor men har mycket att erbjuda. Här har londonborna haft mat till salu i över hundra år, och pubar och restauranger ligger vägg i vägg. Varje lördag kan du besöka matmarknaden på Broadway Market, då hela gatan fylls med matstånd. Ofta kan du välja och vraka mellan mexikanskt, brittiskt, indiskt – mat från hela världen egentligen.

Ta sig till Shoreditch: Ta tåget till Shoreditch High Street eller tunnelbanan till Liverpool Street Tube Station och promenera därifrån.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för London, hitta och boka en resa till London eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för London

Här hittar du våra bästa London-tips! Vi hjälper dig att hitta guldkornen i Londons enorma utbud av sevärdheter, aktiviteter och nöjesliv.

Se alla våra restips för London

London

  • Se kända sevärdheter som Big Ben
  • Fantastisk shopping
  • Fotboll, teater och nöjesliv
Se alla resor till London

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här