Utflykter i Spanien

Är du på semester i Spanien så passa på att boka eller planera in en utflykt för att få ut det mesta av din resa. Från Kanarieöarna, Mallorca och Punta Umbria erbjuds flera spännande utflykter som passar både lugna som aktiva och stora som små. Här kan du testa på allt, från fartfylld jeepsafari, vandring i vulkanlandskap, delfinsafari eller kanske testa en tur i en ubåt? Utflykter är det perfekta sättet att upptäcka vad som är speciellt med din semesterort och även ett roligt sätt att upptäcka andra spännande platser i närheten.

Lär känna din semesterort bättre

Att åka på semester behöver inte bara innebära sol och bad, det är även ett ypperligt tillfälle att lära känna en ny plats bättre. Befinner du dig på Lanzarote kan du boka en utflykt för att besöka marknaden i Teguise där du får pruta på fantastiska hantverk. Semestrar du på Teneriffa kan du åka på en härlig ötur där du får uppleva Teneriffas alla pärlor, som exempelvis La Laguna som grundades för över 500 år sedan och finns med på Unescos världsarvslista.

Fuerteventura kan du boka ”fantastiska Fuerteventura”, en omtyckt utflykt som ger dig en inblick i öns natur, historia och kultur när vi bland annat besöker Pepes getfarm, äter lunch i den mysiga kustbyn Ajuy och upptäcker de mäktiga grottorna där kanarierna gömde sig under andra världskriget.

Vill du se det bästa av Gran Canaria så finns det en trevlig utflykt som tar dig på en ötur i det skiftande landskapet. Här får du uppleva de fyra klimatzonerna och charmiga bergsbyar med stopp på klippan Roque Nublo för att njuta av utsikten.

Ajuy

Upplev något annat

Är du sugen på att se mer än bara orten du semestrar på så finns det flera utflykter som tar dig till närliggande orter och öar. Från Fuerteventura kan du åka över till Lanzarote för marknadsshopping och bad på Papagayo Beach. Det betyder även att du från Lanzarote kan åka över till Fuerteventura. Då åker vi över med glasbottenbåt och ankrar i Corralejo för upptäcktsfärd och shopping.

Semestrar du på fastlandet i Punta Umbria kan du boka en utflykt där du tar en stadstur till Sevilla eller Huelva. Sevilla är den andalusiska provinsens huvudstad och känd som en av Europas allra vackraste städer! I Huelva kommer du bland annat få besöka klostret Our Lady of La Cinta och gå på upptäcktsfärd i den mysiga staden. Från Mallorca kan du ta en härlig heldagsutflykt till Palma för sightseeing och shopping, och därefter till den vackra bergsbyn Valdemossa med sina slingriga gator och ljusa små stenhus.

Utflykt med Must Cat

Utflykter med båt

Med strålande sol och glittrande hav är båt ett härligt sätt att ta sig runt på under semestern i Spanien. Om Lanzarote är din semesterö kan du exempelvis åka på en tur med katamaranen Catlanza som tar dig med på en segeltur till de vackra Papagayostränderna, en båttur runt ön La Graciosa med ett härligt badstopp, eller varför inte testa på en tur med en ubåt som tar ner ca 30 meter under vattenytan?

Semestrar du på Mallorca kan du boka en katamarantur med Robinson Kat i Pollensabuktens kristallblå vatten. Från Teneriffa kan du boka den populära båtutflykten med Must Cat där vi spanar på grindvalar och delfiner. Har vi tur hälsar havssköldpaddorna på under badstoppet! Befinner du dig på Gran Canaria finns bland annat en trevlig utflykt med den lyxiga träbåten Aphrodite där vi seglar längs Gran Canarias sydvästra kust.

Storslagen natur

Är du intresserad av vackra naturupplevelser så har Spanien många utflykter att erbjuda. Besök de häftiga drakgrottorna i Cuevas de Drach i Porto Cristo om du semestrar på Mallorca. Här ryms 14 olika salar och sex olika underjordiska sjöar. På Mallorca finns även en omtyckt heldagsutflykt där du får uppleva ön med tåg och båt, bland annat då med det gamla veterantåget Apelsinexpressen. Befinner du dig på Teneriffa så är vulkanen Teide ett måste, som med sina 3718 meter är Spaniens högsta topp och en av våra populäraste utflykter. En av Teide-utflykterna anordnas kvällstid där vi efter en trerättersmiddag stjärnskådar vid den vackra vulkanen. 

Lanzarotes mästerverk

Även Lanzarote har ett vackert vulkanlandskap. Här kan du bland annat boka vår populäraste utflykt ”Lanzarotes mästerverk” där vi går genom landskapet som förr var byn Timanfya som 1730 dränktes i lava. Vi kliver även ner i en underjordisk grotta och njuter av den fantastiska utsikten från El Mirador.

Spaniens största naturreservat

Vill du uppleva vacker natur och en unik biologisk mångfald bör du boka utflykten Doñana nationalpark som utgår från Punta Umbria. Det är det största naturreservatet i Spanien och en populär rastplats för alla arter av flyttfåglar. Som avslut på turen kan du upptäcka den populära stranden Matalascañas på egen hand.

Delfinsafari

Är du djurintresserad och befinner dig på Gran Canaria så anordnas en omtyckt delfinsafari där vi tar oss till vattnet utanför Gran Canarias kust och spanar ut över relingen efter hoppande delfiner och valar. Här görs även badstopp och båten har ett trevligt soldäck för den som vill vara utomhus.

Drakgrottorna i Porto Cristo

Utforska med jeep

Vill du upptäcka Spaniens fantastiska landskap är jeepsafaris ett roligt alternativ. Du hittar jeepturer från bland annat Mallorca, Teneriffa och Fuerteventura. En av våra populäraste turer är jeepsafarin på La Gomera som utgår från Teneriffa. Här får du uppleva den säregna naturen med dramatiska bergsformationer. Vi får lära oss mer om ön historia, besöker en av Europas sista urskogar och får en uppvisning i öns kända och speciella visselspråk.

Jeeputflykt på La Gomera

Plask och fart

Runt om på Mallorca och Kanarieöarna finns mängder av roliga och häftiga vatten- och aktivitetsparker för hela familjen! På Hidropark på Mallorca finns bland annat vågpooler, vattenrutschkanor, en 20 meter lång hoppborg och en supergolfbana med 54 olika banor. Här finns även House of Katmandu med bland annat en isgrotta, ett upp- och nervänt hus i en förtrollas musikskog, Katlantis Splash park och en hallucinatorisk, virtuell verklighetsattraktion i 5D.

På Teneriffa hittar du Siam Park som är ett av Europas största vattenland. Semestrar du med familjen på Gran Canaria kan du besöka en Angry Birds aktivitetspark som inspirerats av det kända mobilspelet där man uppmuntrar till lek och rörelse.

Med utflykter får du chans att upptäcka vad som är speciellt med just din semesterort och även chans att se andra spännande platser runtomkring. Missa inte att spana in vilka utflykter som erbjuds när du bokar din resa!