Resor till Teneriffa

Teneriffa

  • Vacker och grön natur
  • Solsäkra stränder i söder

Apollo Service

På resmål med Apollo Service finns Apollos skandinavisktalande reseledare på plats. Vi erbjuder dessutom service dygnet runt via telefon, sms, app och mejl, där du får praktisk information, tips om utflykter, bilhyra med mera. Läs mer på respektive resmål om vilken period Apollo Service erbjuds.

På resan till Teneriffa får du uppleva den grönaste och, i mångas ögon den vackraste, av Kanarieöarna. På Teneriffa kan du besöka vulkanen Teide, som är Spaniens högsta topp. Ön har även flera vackra stränder, i söder brer vita stränder med fin sand ut sig och i norr väntar svarta lavastränder och klippor. Teneriffa passar alla – för barnfamiljen finns vattenparken Siam Park, långgrunda stränder och bra familjehotell och par kan se fram emot härliga utflykter runt ön, bra shopping och goda middagar på restauranger.

Just nu!

Nu erbjuder vi 6 månaders räntefri avbetalning via Klarna. Läs mer »Fakta om Teneriffa

Valuta

Euro (EUR).

Transfer

Från flygplatsen Reina Sofia till våra hotell i Los Cristianos ca 20 min, till Playa de las Americas ca 30 min, till Callao Salvaje ca 50 min, till Los Gigantes/Playa de la Arena ca 1 timme och till Puerto de la Cruz ca 1,5 timme med buss. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder

I Playa de las Americas, Costa Fañabe, Adeje och Los Cristianos samt längs sydkusten finns flera anlagda sandstränder. I Puerto de la Cruz och Los Gigantes/Playa de la Arena finns lavastränder. Strax utanför Santa Cruz ligger den populära sandstranden Playa de Las Teresitas. Undervattensströmmar förekommer, flaggsystem finns på flera stränder.

Mer fakta

Väder

jan 17°c
feb 17°c
mar 18°c
apr 19°c
maj 21°c
jun 23°c
jul 25°c
aug 26°c
sep 24°c
okt 23°c
nov 20°c
dec 18°c
8,0 av 10 Teneriffa
Våra gästers betyg, baserat på 5075 omdömen
Populära hotell
Atlantic Holiday - vinter 24/25
Pris per person, avser del i Tvårumslägenhet med mindre bra läge, 7 nätter, 23/3 2025, Från Stockholm/Arlanda
från
7 583 SEK
Boka

Green Garden Eco Resort
Pris per person, avser del i Tvårumslägenhet superior, 7 nätter, 8/12 2024, Från Stockholm/Arlanda
från
9 217 SEK
Boka

DWO Nopal
Pris per person, avser del i Dubbelrum, 7 nätter, 6/4 2025, Från Stockholm/Arlanda
från
8 915 SEK
Boka

Go. Live a little! - Teneriffa

Se fler Go. Live a Little-filmer här »


Våra resenärers bästa semesterminnen 

Dela dina semesterbilder med oss genom att tagga @apollosverige i bilden eller i inläggstexten och kommentarsfältet på Instagram  


 

Alla orter Kanarieöarna

Gran Canaria

Välkommen till favoriten som har allt! Ön är som en kontinent i miniatyr med ett härligt klimat året om och ett stort utbud av allt du behöver under semestern. Res med oss till Gran Canaria och upptäck öns alla smultronställen. Den solsäkra sydkusten lockar med fina sandstränder, men Gran Canaria erbjuder mycket mer än så – spännande natur, fina små städer och ett brett utbud av aktiviteter.

Fuerteventura

På Fuerteventura väntar milslånga sandstränder, mysiga små byar och spektakulär natur. Fuerteventura lockar dessutom med behagliga temperaturer året om, med oss kan du resa hit både under sommar- och vinterhalvåret! För dig som vill ha en aktiv semester finns det populära träningshotellet Playitas Resort!

Lanzarote

Lanzarote är en mycket speciell ö, starkt präglad av sitt vulkaniska ursprung. Kontrasterna på ön är stora och landskapet varierar ständigt. Månlandskap med svart lava och dramatiska kratrar blandas med gröna vinrankor och vidsträckta stränder, omringat av den mörkblå Atlanten. Lanzarote är inte bara Kanarieöarnas mest vulkaniska ö, utan även den kanske mest stilfulla, med genomtänkt arkitektur i harmoniska färgskalor.

La Gomera

La Gomera är en av Kanarieöarnas mindre kända öar, och bjuder på en mer orörd sida. Här möts du av pittoreska byar, grönklädda kullar, vänliga människor och många solsäkra timmar. Naturen är fantastisk och det bästa sättet att uppleva La Gomeras sagoskogar är att sätta på dig bra skor och ge dig ut på vandringsturer.