Shopping

Shoppa på Teneriffa

På Teneriffa har du möjlighet att göra riktigt bra fynd i och med dess låga skatter. Spana in våra bästa tips på  klädbutiker, genuina småaffärer och såklart – de härliga kanariska souvenirerna!

Shoppingcentrum på Teneriffa

Teneriffa har gott om shoppingcentrum där i princip allt du kan tänkas behöva finns – till fördelaktiga priser. Passa på att shoppa kläder på Teneriffa eftersom de är betydligt billigare än hemma. De mest kända är Oasis, Americas Plaza, Safari, Gran Sur och San Eugenio men det finns också gott om butiker med mer blandat sortiment. Som regel öppnar dessa centrum kl. 10.00 på förmiddagen och stänger kl. 22.00 på kvällen, utan att ta siesta. Kolla med din reseledare var de olika shoppingställena ligger.
 

Shopping i Los Cristianos

På gågatan i Los Cristianos finns många små och spännande lokala butiker. Gågatan börjar vid den lilla kyrkan som för övrigt också är värd ett besök. När det gäller dessa mindre butiker får du dock tänka på att många av de har stängt några timmar mitt på dagen på grund av siesta.

Är du ute efter något mer jordnära så finns det flera lokala marknader på Teneriffa. I Los Cristianos, där det är marknad varje söndag mellan kl. 9.00 och 14.00, och i Costa Adeje är det marknad på torsdagar och lördagar, också mellan kl. 9.00 och 14.00. Här har du möjlighet att göra riktigt goda affärer! För tips om övriga marknader på Teneriffa, hör med Apollos reseledare. 

Shoppa parfym på Teneriffa

Teneriffa är dessutom ett frihandelsområde där du med fördel kan köpa parfym till mycket bra priser, eftersom avgifter och moms är lägre än på fastlandet. Det finns gott om parfymbutiker, och du kan spara en hel del jämfört med om du handlar motsvarande produkter hemma.

Strelitzia – paradisblomman

Ifall du vill ha med dig en annan sorts väldoftande vara rekommenderar vi dig att kolla in den vackra strelitziablomman. Du kan beställa en hel kasse med strelitziablommor via din reseledare, så länge som du tar kontakt senast 3 dagar innan du lämnar Teneriffa. Blommorna håller sig fräscha ungefär tre veckor efter hemkomsten och är antingen ett fint minne till dig själv eller en fin gåva. 

Köp kanariska råvaror

Varför inte ta hem en bit av Kanarieöarna? Jamón y Mojo är en spansk delikatessbutik som specialiserat sig på iberisk skinka (av ekollonutfodrade grisar) och kanarisk mojo (en slags god sås/dressing). Butiken slår vakt om den spanska matkulturen genom sitt breda utbud av olika marmelader, ost, vin, honung, kakor, olja, vinäger, oliver, choklad och en massa annat smått och gott. Butiken ligger på huvudgatan i Los Cristianos. Adressen är Avenida Suecia 35, Los Cristianos. Tel: +34-674 736 901.