Utsikt över stranden Las Teresitas på Teneriffa

Teneriffas bästa stränder

- våra 8 bästa tips!

Teneriffa är Kanarieöarnas största och grönaste ö, också ett paradis för dig som gillar sand, sol och hav. Här kan du bada på några av Spaniens absolut vackraste stränder och här ser du vilka 8 stränder på Teneriffa som är våra favoriter! 

Playa de las Teresitas på Teneriffa - restips Apollo.se Playa de las Teresitas

1. Las Teresitas – Teneriffas svar på Copacabana

Teneriffas vackraste strand är faktiskt anlagd med gyllene sand som flugits hit från Sahara. Symmetriskt planterade palmer vajar förföriskt i den ljumma havsvinden, och vi kan bara konstatera att ibland överträffar fantasin verkligheten. Stranden är öns bredaste, och närheten till öns huvudort Santa Cruz, gör den till stadsbornas favorit – här finns ett folkliv som känns mer genuint än på andra platser. Att Las Teresitas både är långgrund och har vågbrytare gör den också populär bland barnfamiljerna. Stranden ligger intill den lilla fiskebyn San Andrés som har flera bra fiskrestauranger.

Hur tar man sig till Las Teresitas? Stranden ligger ca 7 kilometer norr om Santa Cruz, följ kustvägen mot nordost eller hoppa på buss 910 från centrala Santa Cruz.

2. Playa Jardin – Black Beauty med dundrande vågor

Har du sett bilder på någon av Teneriffas svarta sandstränder är det troligt att det är just Playa Jardin du sett. Stranden ligger i Puerto de la Cruz och består egentligen av tre stränder som skiljs åt av svarta lavastenar.

I bakgrunden kan du skymta Teides snöklädda topp, längs bergssluttningen klättrar palmer och bananplantager, och allt kantas av färgstarka blomster- och kaktusplanteringar som bär César Manriques signum. Den vackra inramningen i kontrast till den svarta lavasanden ger Playa Jardin ett exotiskt skimmer! Vågorna går ofta höga och kan vara rätt dramatiska, så det gäller att ha koll på flaggningen.

Hur tar man sig till Playa Jardin? Stranden ligger i utkanten av Puerto de la Cruz. Ta buss 381 från Av. Colon i centrala Puerto de la Cruz.

Playa de las Vistas på Teneriffa - restips Apollo.se Stranden Playa de las Vistas

3. Playa de las Vistas – drömstrand för barnfamiljer

Den kilometerlånga, gyllenskimrande Playa de Las Vistas-stranden ligger mellan Los Cristianos och Playa del las Americas i söder. Stranden är en av öns populäraste med klart vatten och sand som har hämtats från Sahara. Vågbrytare hindrar de stora vågorna från att bryta fram och det är långgrunt – ett paradis för barnfamiljer med andra ord. Har man svårt för att ligga still kan man alltid ägna sig åt parasailing eller hyra en jet ski. På stranden finns solstolar och parasoller att hyra och längs strandpromenaden finns gott om barer, restauranger och caféer.

Hur tar man sig hit? Stranden ligger vid den långa promenaden mellan stränderna i Los Cristianos och Playa de las Américas. Från stranden i Los Cristianos är det bara 150 meter till Playa de las Vistas – en kort promenad och du är framme.

Playa de Fañabe på Teneriffa - restips Apollo.se Stranden Playa de Fañabe

4. Playa de Fañabe - bland grönska och restauranger

Playa de Fañabe är en av de vackra stränderna som ligger mellan de båda större Playa de las Americas och Los Cristianos. Stämningen är sofistikerad och längs strandpromenaden ligger restauranger och barer på rad. Längs stranden finns vackra planteringar och stigar som tillsammans skapar en rofylld känsla. Vill du ha extra nära till Playa de Fañabe? På stranden finns möjlighet att hyra solstolar och parasoller, och det finns även olika vattensporter här. Spana in våra strandnära hotell i Playa de las Americas och Los Cristianos.

Hur tar man sig till Playa de Fañabe? Playa de Fañabe ligger strax norr om Costa de Adeje och härifrån kan du promenera längs med strandpromenaden.

5. Playa de los Cristianos – långgrund och barnvänlig

En mysig, 350 meter lång strand med lugnt vatten. Här kan man hyra trampbåt om man vill. Det finns också en lekplats nära stranden och den bilfria strandpromenaden kantas av restauranger, caféer och barer.  

Hur tar man sig hit? Stranden ligger direkt i anslutning till centrum i Los Cristianos.

6. Playa San Juan – en av öns 13 blåflaggade stränder  

Ännu en av Teneriffas lugna lavastränder med svart, mjuk sand och kluckande hav. En vågbrytare sätter p för stora vågor, så här trivs både barnfamiljer och par som vill ha en lugn dag på stranden. Lekplats och uteserveringar längs den lilla strandpromenaden gör att man gärna stannar hela dagen.

Hur tar man sig hit? Kör två mil mot nordväst från Playa de las Américas mot Los Gigantes.

Vacker sandstrand på Teneriffa

7. Playa del Médano – surfarnas strand  

Det här är Teneriffabornas egen favoritstrand! Den stadiga vinden gör stranden till ett riktigt surfparadis, och det är också här som världsmästerskapen i kitesurf hålls varje år. I ena ändan av stranden surfar adrenalinjägarna för fullt och i andra ändan (närmare byn), där det är lugnare och mindre vågor, håller barnfamiljerna till. Alla kan dock njuta av den fina gyllengrå sanden och den majestätiska vyn över den toppformade vulkanen Montaña Roja. 

Hur tar man sig hit? Playa del Médano ligger på Teneriffas sydostkust, i Granadilla de Abona. Det går att ta lokalbussen hit från de flesta platser på ön.

8. Playa de la Arena – lugnt och skönt

150 meter lång med mjuk, mörk lavasand inbjuder Playa de la Arena till många sköna sol- och badstunder. Vattnet blir rätt fort djupt, men vågfria dagar kan barnen leka i strandkanten. Omgivningarna är vackra och det råder en lugn och behaglig atmosfär på stranden.

Hur tar man sig hit? Stranden ligger vid hamnen nedanför byn Puerto de Santiago på Teneriffas västkust. 


Hotell nära stranden på Teneriffa

Resmål

Klassificering

Pris

Avstånd till strand

Avstånd till centrum

Boendet ska ha/erbjuda

Sol & bad

Mat & dryck

Måltider

Rum/lägenhet

Hälsa

Övrigt

Rekommenderade hotell

Typ av boende


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Teneriffa, hitta och boka en resa till Teneriffa eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Teneriffa

Vad finns det att göra på Teneriffa? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Teneriffa!

Se alla våra restips för Teneriffa

Teneriffa

  • Den största Kanarieön
  • Njut av sandstränder i söder och urban atmosfär i norr
  • Upplev Teide - den stora vulkanen
Se alla resor till Teneriffa

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här