Fakta om Nessebar & Pomorie

Äta ute:

Medelpriset för en tvårätters middag exklusive dryck är ca 100 kr per person. En öl kostar ca 10 kr.

Transfer:

Från flygplatsen i Burgas till Pomorie ca 20 minuter. Till Nessebar tar det ca 30 minuter. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Fram till 18 juni är det vägrenovering längs Burgaskusten vilket påverkar transfertiden under dagtid. Då tar transfertiden från flygplatsen till Pomorie ca 1 timme och 20 minuter och till Nessebar ca 1 timme och 30 minuter.

Stränder:

Stranden i Nessebar är långgrund med fin sand. Stränderna är privata och avgiftsbelagda. Pomorie har också en härlig sandstrand.

Nöjen:

I medeltidsstaden Nessebar finns många restauranger och barer. Pomorie har ett mer begränsat utbud men restauranger och caféer finns. Nöjesutbudet i Sunny Beach är  obegränsat.

Kommunikationer:

Bra bussförbindelser med Burgas och Sunny Beach. Taxi.

Aktiviteter:

Vattensporter på stranden.

Betalningsalternativ:

Kreditkort accepteras vanligtvis inte. Euro, US-dollar och skandinaviska sedlar är möjliga att växla. Det är förbjudet att växla pengar på gatan. Växlingskontor/banker tar inte emot skadade eller skrynkliga sedlar.

Bra att veta:

- På hotellen är det vanligt att man får betala för solstolar och parasoller vid poolen.
- Under de två sista veckorna i maj söker sig många bulgariska ungdomar till badorterna för att fira sin skolavslutning. Det kan då bli extra livligt på resmålet.
- Under slutet av juni till i början av augusti kan det hända att det finns skalbaggar i stora mängder. De är helt ofarliga men kan vara besvärande.

Yta och befolkning:

Nessebar har ca 13 347 invånare och Pomorie har ca 14 170 invånare.