Bulgarien - restips

Vackra stränder, charmiga små byar, härlig shopping och fantastisk natur är några av sakerna som gör att vi trivs så bra i Bulgarien. Oavsett om du reser tillsammans med familjen eller ett gäng vänner kan du hitta just dina ställen. Här tipsar vi om de bästa stränderna, lekfulla familjeaktiviteter, vackra sevärdheter och unika upplevelser!

Boka din resa till Bulgarien

Stränder i Bulgarien

Varför inte tillbringa någon av de soliga timmarna på någon annan strand än ditt hotells närmsta? Längs Burgaskusten finns flera fina stränder.

Stränder i Bulgarien

Bulgariens städer

I Bulgarien finns flera gamla städer. Längs Burgaskusten ligger flera mysiga små städer och byar som Sozopol och Pomorie.

Läs våra tips här

Fartfyllt för hela familjen

Bulgarien har flera utflykter för familjen! Tillbringa en dag med härliga bad och adrenalinkickande åk på ett vattenland eller spela minigolf.

Läs våra tips här

Koppla av på spa

Om du gillar att lyxa till semestern är ett spabesök nästan ett måste! Besök kurorten Hissar uppe i bergen och bada i de varma källorna.

Läs våra tips här

Museum för alla smaker

Vill du få in lite kultur och historia på semestern kan ett besök på något museum vara kul. Bland annat kan du lära dig mer om deras vinproduktion.

Läs våra tips här

Sommarstaden Varna

Bulgariens sommarhuvudstad Varna ligger ca 9 mil norr om Sunny Beach. Vill du få lite variation på semestern är ett besök hit ett måste!

Läs våra tips här

Upptäck omgivningarna

Bulgarien är ett spännande land med mycket att upptäcka – vackra kloster, coola sevärdheter och fantastisk natur.

Läs våra tips här

Bulgariska specialiteter

Missa inte att smaka på några av Bulgariens goda specialiteter. Njut av köttbullarna kebabtje, läcker shopskasallad och spenatfylld banitsa.

Läs våra tips här

Restauranger längs Burgaskusten

I byarna längs Burgaskusten finns gott om mysiga och bra restauranger. Här kan du njuta av lokala specialiteter men också internationella smaker.

Läs våra tips här

Träna på semestern

I Bulgarien finns gott om möjligheter för den aktiva. Packa med vandrarkängor och ta en tur i de närliggande bergen eller ta med familjen på go-cart. 

Läs våra tips här