Stränder i Bulgarien

Varför inte tillbringa någon av de soliga timmarna på någon annan strand än ditt hotells närmsta? Längs Burgaskusten finns flera fina stränder och du kan välja mellan sand, klappersten och klippbad. Vi börjar vid Varna norr och fortsätter ner till Forest Beach i söder.

Sunny beach i Bulgarien

Fin strand i Sunny Beach

Sunny Beach har den längsta och bästa sandstranden längs hela Burgaskusten. Sanden är fin och vattnet långgrunt vilket gör den till ett badparadis för barnfamiljer. Längs stranden finns solstolar och parasoller att hyra och vill du ha aktiviteter finns här ett stort utbud av vattensporter, restauranger, barer och små butiker.

Nessebars stränder

I nya Nessebar är stranden mycket fin och långgrund. Delar av den är privat, men på de allmänna delarna kan du hyra solstolar och parasoller. På kvällen kan du ta din kärlek på en romantisk promenad längs strandpromenaden i den äldre delen av Nessebar – härifrån syns de skimrande ljusen från Sunny Beach bäst.

Stränder i Sozopol

I Sozopol finns flera fina stränder. Söder om citykärnan brer den populära Harmanite ut sig. Stranden är bred och längs strandkanten ligger caféer och tavernor.

Bada i Varna

Passa på att tillbringa en av semesterdagarna i Varna. När det är dags för ett svalkande dopp ligger stranden en kort promenad från Sea Garden. Ett besök här ger även en inblick i den bulgariska vardagen – hit är det nämligen framför allt lokalbefolkningen som kommer!

Obzor

I den genuina lilla byn Obzor hittar du en kustens längsta sandstrand, som på vissa ställen kantas av en trevlig promenadväg. Eftersom stranden är så lång kan du välja själv hur du vill ha soltimmarna – med lugn och ro eller mer livlig med bra utbud av vattensporter.

Sveti Vlas

Bor du i den lilla staden Sveti Vlas är det alltid nära till någon av de små fina stränderna. Föredrar du sand, klappersten eller bad direkt från klipporna? Här finns något för alla!

Forest Beach

Önskar du en dag med härlig avkoppling och sköna bad rekommenderar vi den fantastiska Forest Beach som ligger ca 20 minuter med bil från Sozopols centrum. Stranden omges av en vacker ekskog och det finns barer som spelar riktigt skön loungemusik. Lägg dig tillrätta i en solsäng eller på den finkorniga sanden och bara njut!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Bulgarien, hitta och boka en resa till Bulgarien eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Bulgarien

Vill du veta vilken ort som passar dig bäst, vilka de bästa stränderna är eller kanske få tips på restauranger och utflykter? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Bulgarien!

Se alla restips för Bulgarien

Bulgarien

  • Fantastiska sandstränder
  • Spännande utflyktsmål
  • Vacker natur
Se alla resor till Bulgarien

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här