Sommarstaden Varna

Bulgariens sommarhuvudstad Varna är ett måste under semestern. Här kan du besöka den vackra stadsparken, shoppa i kända kedjor och lokala marknader. Eller varför inte bara ströva runt och spana på vackra byggnader och ruiner.

Varna – Bulgariens tredje största stad

Bulgariens sommarhuvudstad Varna ligger ca 9 mil norr om Sunny Beach, och är landets tredje största stad. Vill du få lite variation på semestern är ett besök hit ett måste! Här ligger promenadvänliga gator med butiker, restauranger och barer. Dessutom är den vackra stadsparken i stadens norra del ett omtyckt andningshål med färgglada blommor och buskar.
 

Stranden och Sea Garden

Längs den fyra kilometer långa sandstranden brer Sea Garden ut sig. Den vackra stadsparken är full av färgglada blommor och buskar och här trivs både par och familjer. Kanske lockar lekplatsen eller det lilla nöjesfältet? Eller varför inte slå dig ner på någon av serveringarna och beställ in något svalkande att dricka? Blir det alldeles för varmt är det bara några minuters promenad till stranden.

Shoppa i Varna

Vill du shoppa är Varna rätt ställe att besöka! Längs de stora shoppinggatorna Praslav och Knayaz Boris ligger butikerna på rad och på torgen ligger marknader. Här kan du köpa allt från frukost och grönsaker till lokalproducerade hantverk. Varna har också flera shoppingcenter. Mest centralt ligger Grand Mall med butikskedjor som Zara, Adidas och Esprit. Dessutom är priserna i Varna lite lägre än i de övriga turistorterna så det kan vara ett bra läge att fynda.

Sevärdheter i Varna

Varna är en av världens äldsta städer och runtom kan du hitta ruiner från förr. Bland annat byggde romarna en stor badanläggning här redan på 200-talet. Vill du se ännu mer av Varnas historia är ett besök på arkeologiska museet värt ett besök. Här kan du bland annat bländas av världens äldsta skatt i bearbetat guld. Ett annat museum som kan roa både stora och små är Sjöfartsmuseet med föremål som ubåtar, kanoner, helikoptrar.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Bulgarien, hitta och boka en resa till Bulgarien eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Bulgarien

Vill du veta vilken ort som passar dig bäst, vilka de bästa stränderna är eller kanske få tips på restauranger och utflykter? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Bulgarien!

Se alla restips för Bulgarien

Bulgarien

  • Fantastiska sandstränder
  • Spännande utflyktsmål
  • Vacker natur
Se alla resor till Bulgarien

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här