Charmiga Nessebar

Välkommen till Gamla Nessebar – en kulturhistorisk idyll som togs med på Unescos världsarvslista 1983.

By med charm

Välkommen till Gamla Nessebar – en kulturhistorisk idyll som togs med på Unescos världsarvslista 1983. Närheten till både Sunny Beach och Burgas gör Nessebar till ett perfekt utflyktsmål för hela familjen.

Lunchläge

Slående vyer och inbjudande restauranger är stående inslag för Nessebar-besökaren. Vi är inte jättehungriga utan beställer bulgariska nationalrätten Shopskasallad och landets berömda salamikorv – Loukanka. Mättande och fräscht på samma gång.

Shoppingsugen

Den som gillar att shoppa har en del att stå i för här vimlar det av souvenirbutiker. Mycket är turistanpassat men det finns också en del fina saker att fynda. Som fårskinnstofflor, keramik och broderade dukar …

Smarta skor

Tips: Skippa högklackat. Nästan alla gator i Nessebar består av charmig men högst ojämn kullersten. Detsamma gäller barnvagnar, undvik! (Särskilt de så kallade trolleyvagnarna med små hjul.) De smarta bär sina minsta i bärsele.

Lokalt i glaset

Det är skönt att pausa. Testa gärna regionens berömda vin från Plovdiv, Assenovgrad eller Tjernomorskij – kvalitetsviner till så låga priser hittar du knappast i något annat land.

Solsmekt stad

Nessebar i romantisk skrud. Solnedgången sveper in den vackra medeltida ringmuren i magiskt sken. Men det gäller att vara beredd, bara några minuter senare har solen gått ner.