Santa Helena Beach

apollo mondo selected

  • Fin restaurang med havsutsikt
  • Bästa tänkbara strandläge
  • Fräscht poolområde
Covid-19 inresekrav: Covidbevis • Inreseformulär

CUSTOMER CHOICE AWARD

Hotellet har fått utmärkelsen inom sin klass och kategori baserat på våra egna gästers kundnöjdhet.

Det välkända lägenhetshotellet Santa Helena Beach i Platanias på Kreta har ett strandläge som slår det mesta. På hotellet finns en härlig restaurang med utsikt mot havet och flera pooler. Här väntar dessutom gott baristakaffe på Mondo Café, Club Polly & Mino, simskola och morgonyoga. Välkommen till ett av våra mest älskade Apollo Mondo Selected-hotell med hög komfort och faciliteter för både par och familjer.


Rumstyper

Enrumslägenheter för 1-2 personer/1-3 personer/1-4 personer. Mindre enrumslägenheter för 1-2 personer. Enrumslägenheter i etage för 1-4 personer. Tvårumslägenheter för 1-3 personer/1-4 personer. Trerumslägenheter för 2-5 personer/2-6 personer.

Läs om våra rumstyper och se bilder

Våra gästers betyg

Gästerna gillar

Snyggt o rent
Se alla omdömen

Omdömen TripAdvisor

Baserat på 204 omdömen
© TripAdvisor

Fakta och faciliteter

Till stranden: 0 m
Till centrum: 600 m
Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Internet på rummet
Gym
Mer fakta

Om hotellet

Mitt på stranden
På Santa Helena Beach finns ett härligt poolområde med gratis solstolar och parasoller. Barnen har en egen pool för bus och lek. Barnpoolen är uppvärmd till minst 20 grader. Pooltemperaturen kan dock sjunka några grader på morgnar, kvällar och vid dåligt väder. Pool- och strandhanddukar mot deposition (20 euro per vecka). Hotellet har bästa tänkbara strandläge mitt på stranden i Platanias. Gratis solstolar och parasoller på stranden.

Restaurang med havsutsikt
Hotellets restaurang har utsikt mot havet och håller öppet för frukostservering och därefter mellan kl. 12.00 och 21.00, med à la carte-servering fram till kl. 21.00. För gäster som köper till halvpension serveras middagsbuffé i högsäsong, i lågsäsong serveras buffé- eller à la carte-middag med några rätter att välja på från en fast meny beroende på antal hotellgäster. Vid önskemål kan hotellet servera glutenfri- och laktosfri mat (önskas detta ska det uppges vid bokningstillfället). Det finns också en snackbar som är öppen kl. 10.00-23.00. Under högsäsong har restaurangen en kretensisk afton en kväll i veckan. Gäster som bokat halvpension får delta utan extra kostnad, anmälan görs på plats.

Baristakaffe på Mondo Café
På kaffe- och juicebaren Mondo Café kan du köpa cappuccino, espresso, specialkaffe, flera olika sorters nypressade juicer, lokala bakverk och glass med tillbehör – allt av högsta kvalitet!

Sport och träning
På Santa Helena Beach finns ett fräscht gym med väl avvägd utrustning för dig som gillar att träna (minimumålder 16 år). Gratis morgonyoga fem gånger i veckan med utbildade skandinavisktalande instruktörer. Ibland erbjuds även andra gruppträningspass på hotellet. Tider och aktuellt veckoprogram fås på hotellet.

I anslutning till hotellet finns löparrundor och cykelbanor. Våra reseledare hjälper dig gärna om du vill ha hjälp att hyra cykel.

Club Polly & Mino och simskola
På Santa Helena Beach erbjuds ett brett aktivitetsprogram med Apollos egen barnklubb, Club Polly & Mino, och simskola med skandinavisktalande personal och simlärare. På Club Polly & Mino står roliga aktiviteter i centrum, med möjlighet att lära sig massa nytt som att hälsa på landets språk eller laga en lokal rätt. Läs mer om Club Polly & Mino och Swim School by Apollo.

Övrigt om hotellet
Gratis wifi överallt, samt tvättservice mot avgift.

Läs mer om våra Apollo Mondo Selected-hotell.

Måltider

Inga måltider ingår. Frukostbuffé eller halvpension finns mot tillägg.

Halvpension är frukost- och middagsbuffé.
Frukostbuffén serveras kl. 7.30-10.30.
Middagsbuffé serveras 19.00-21.00.

Önskar du glutenfri mat, vänligen uppge det i samband med bokning.

Bra att veta

  • På ankomstdagen finns en flaska vatten och kaffe-/tefaciliteter i lägenheterna.
  • Trappor och nivåskillnader inom hotellområdet. Observera att till samtliga rum med balkong är det endast trappor.
Apollo Mondo Selected
  • Hög kundnöjdhet
  • Mondo Café
  • Club Polly & Mino
  • Gratis gym och wifi

Direkttransfer till och från hotellet

När du bokar transfer till Santa Helena Beach har du alltid direkttransfer, det vill säga transferbussen stannar först vid Santa Helena Beach och vid avresa är hotellet sista stopp före flygplatsen. Transfern bokas i samband med att du beställer din resa på apollo.se eller ring oss på 0771-37 37 37. Har du redan bokat en resa kan du lägga till transfer via Min bokning.


Boka vårt barnpaket

För en extra bekväm semester när du reser med mindre barn föreslår vi att du bokar vårt barnpaket med sulky, barnstol och spjäl-/resesäng. Barnpaketet bokas i samband med att du beställer resan. Du kan också lägga till barnpaketet efteråt genom att logga in på Min bokning. Vill du endast boka sulky, barnstol eller barnsäng går det också bra.


Löpträna på semestern

Vill du promenera/jogga/springa på Santa Helena Beach Resort kan du ladda ner våra kartor redan nu. Kartorna är framtagna av Urban Tribes. Välj mellan rutterna nedan.

  Yellow running loop (2,2 kilometer)

  Red running loop (3,9 kilometer)

  Green running loop (5,1 kilometer)