Vinterresor till Kanarieöarna

Vilken Kanarieö är du? Upptäck en ny favorit i vinter!

Kanarieöarna är en älskad klassiker som vi gärna återkommer till år efter år. Men varför inte upptäcka öarna med nya ögon nästa gång! Delta i en karneval, gå vilse i vitkalkade bergsbyar, prova på att surfa, strosa runt och dofta på blommor i botaniska trädgårdar och ge dig ut på vandring i urskogen. Eller släpp loss din inre våghals och prova alla attraktioner på de populära nöjesparkerna och vattenlanden. Eller ja, gör precis det som faller dig in där och då – du är ju på semester!


Teneriffa – för dig som gillar tropiskt och exotiskt!

På Teneriffa kan du njuta av långsträckta sandstränder i söder eller genuint stadsliv och lavastränder i norr. 

Missa inte:

  • Det exotiska växtriket! Upptäck lummig grönska och dramatiska bergsområden, fascineras av ovanliga blommor och buskar och smaka på färsk frukt som bananer och ananas.
  • Dramatisk natur! Nationalparken som stoltserar med Spaniens högsta berg - vulkanen Teide - är ett givet måste. Blicka ut över världens största krater, med nio vulkaner, täckt av stelnad lava, sand och vulkaniskt glas.
  • Puerto de la Cruz! I den vackra hamnstaden möts du av äkta kanarisk atmosfär, små söta hus, en fiskehamn och en av världens vackraste poolanläggningar – Lago Martiánez.  

Se alla hotell på Teneriffa

Hotelltips på Teneriffa

 

Fuerteventura – för träningsfrälsta och stranddyrkare!

Fuerteventura är Kanarieöarnas strandparadis med mysiga kuststäder, surfvänliga vågor och avslappnad atmosfär. Har du kort om semesterdagar? Boka en weekendresa till Fuerteventura!

Missa inte:

  • Alla gömda pärlor! Ta färjan till naturreservatet Lobos Island, en obebodd ö med lavasten och kristallklart vatten, eller hyr en bil och åk till den gamla fiskebyn Puertito de los Molinos. 
  • Jandia! Besök Kanarieöarnas största sandstrand, Jandia, som inte är mindre än tre(!) mil lång. Sola, bada, spana efter valar och delfiner eller prova vattensport!
  • Surfingen! Fuerteventuras är känt som Europas Hawaii och det finns vågor som passar alla, från nybörjare till inbitna surfare – så om du någon gång ska testa surfing är det här!

Se alla hotell på Fuerteventura

Hotelltips på Fuerteventura

 

Gran Canaria – för dig som vill ha både stad och strand!

Gran Canaria kryllar av mysiga smultronställen. Följ med på en av våra utflykter, eller hyr en bil och kör upp i bergen till bananplantager och vackra gamla städer. 

Missa inte:

  • Las Palmas! Hitta vardagslunken bland lokalbefolkningen i Las Palmas och upptäck en fantastisk stad med både nöjen, shopping och strandliv.
  • Maspalomas! Är du en sanddyrkare måste du åka till Maspalomas. Rulla nerför de kilometerlånga sanddynerna som breder ut sig likt ett böljande hav eller gör en sandängel vid strandkanten – eller bara njut av den avslappnande atmosfären.
  • Puerto de Mogán! Drömmer du om en pittoresk semesteridyll är Purto de Mogán resmålet för dig. Strosa fram mellan kanaler och fiskebåtar och besök fredagsmarknaden i hamnen.

Se alla hotell på Gran Canaria

 

Hotelltips på Gran Canaria