Resor till Florida

  • Hit reser du på egen hand

I Florida, också känt som The Sunshine State, är klimatet en dröm och de kritvita stränderna kantas av palmer. Du som bokar en resa till Florida kan se fram emot ett enormt utbud av aktiviteter och nöjesparker, perfekt om du söker en adrenalinkick. Florida kan också locka med storstaden Miami som erbjuder shopping, stränder och ett hett uteliv.Fakta om Florida

Tidsskillnad

Svensk tid - 6 timmar.

Transfer

Flygplatser i Florida
Från Skandinavien finns de bästa flygförbindelserna till Fort Lauderdale, Orlando och Miami.

Fort Lauderdale
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport har 4 terminaler och ligger endast 5 km från downtown Fort Lauderdale. Från flygplatsen kan man ta sig till centrum med taxi eller lokalbussen Route 1. Fort Lauderdales flygplats ligger ca 33 km norr om Miami, dit man enkelt tar sig med hyrbil eller pendeltåget Tri-Rail.

Orlando
Det finns två internationella flygplatser i Orlando. Orlando International Airport är den största och dit de flesta internationella flygen går. Orlando Sanford International Airport är betydligt mindre och ligger längre bort från centrum och nöjesparkerna.

Orlando International Airport är en stor flygplats med goda kommunikationer. Bor man på ett av Walt Disney World resorts 24 hotell kan man ta bussen Disney’s Magical Express gratis till sitt hotell från flygplatsen. Annars kan man välja mellan lokalbuss, taxi eller hyrbil. Det lokala bussnätverket kallas Lynx och är ett billigt alternativ.

Miami
Miami International Airport är Floridas största flygplats, med över 70 direktflyg till städer runt om i världen. Flygplatsen ligger ca 13 km nordväst om centrala Miami. Många som flyger till Florida väljer att hyra en bil, och på Miami International Airport finns 17 hyrbilsföretag samlade i Rental Car Center. Vill man inte köra bil själv kan man ta en taxi, som brukar ha fasta priser till de mest populära områdena.

Det finns förstås även billigare alternativ, till exempel Metrobus och Metrorail, som tar 15 minuter till Downtown Miami. Airport Flyer Bus går direkt till South Beach. Pendeltåget Tri-Rail går norrut till destinationer som Boca Raton, Fort Lauderdale och West Palm Beach. Samtliga dessa alternativ utgår från Miami Central Station, där även Car Rental Center ligger. Dit tar man sig gratis från flygplatsen med transfersystemet MIA Mover.

Stränder

South Beach i Miami är en av de mest kända stränderna. Cocoa Beach på östkusten samt Clearwater Beach på västkusten är också populära.

Mer fakta

Väder

jan 23°c
feb 24°c
mar 27°c
apr 30°c
maj 32°c
jun 33°c
jul 33°c
aug 33°c
sep 32°c
okt 30°c
nov 26°c
dec 25°c
8,0 av 10 Florida
Våra gästers betyg, baserat på 1 omdömen

Alla resmål USA

Kalifornien

En resa till Kalifornien är ett måste för den som verkligen vill uppleva USA. Delstaten erbjuder en otrolig variation av natur med dess långa kust, höga berg, vindalar och nationalparker. Storstäderna Los Angeles och San Francisco är några av USAs mest besökta städer och det är också hit som många beger sig för att prova lyckan inom tv- och filmbranschen. Hollywood, Beverly Hills, Walk of Fame - alla finns de här och det är kändistätt!

Washington

Res till Washington och upplev en storstad olika många andra. Här är det parker, vackra monument, pampiga byggnader och ambassader som dominerar. Missa inte National Mall, Georgetown eller det breda utbudet av restauranger med smaker från världens alla hörn. Och för all del, missa inte en av värdens mest kända byggnader på 1600 Pennsylvania Avenue.

Boston

Upplev Boston, en historisk kuststad och huvudstad i delstaten Massachusetts. Boston är en perfekt promenadstad och har en fin blandning av moderna och historiska byggnader och ett rikt kulturliv. Berömt för goda fisk- och skaldjursrätter och med bra möjligheter till både shopping och sport, gör att denna stad har något för alla.

Chicago

Chicago är USA:s tredje största stad och ligger vackert belägen vid den sydliga delen av Michigansjön i delstaten Illinois. Staden är ett perfekt weekendresmål med utmärkt shopping och ett stort utbud av restauranger och barer. Chicago är känd för sin jazz och blues, och man har aldrig svårt att hitta en klubb där man kan lyssna till liveband. Boka din resa till Chicago med Apollo.

New York

En resa till New York kan innehålla det mesta - här finns världskända museer, berömda parker och byggnader, shopping i världsklass och restauranger med mat från alla världens kök. Det är inte konstigt att staden gjort sig känd som världens stad nummer ett. Boka en weekend till New York, staden som aldrig sover!