South Beach, Miami

Miami Beach & Design District

Området Miami Beach är känt för sina långa soliga sandstränder. Här hittar du områdena South Beach och Art Deco District, där du kan slappna av på stranden eller se de häftiga byggnaderna som du säkert känner igen från tiden då Miami Vice var som mest populärt.

Att göra i Miami Beach

Promenera längs med Miamis paradgata Ocean Drive! Det är som en tur tillbaka i tiden, oavsett vilken tid på dygnet du är här. Längs med Ocean Drive står Art Deco-byggnaderna stolt och huserar allt från restauranger och barer till shopping och nöjen. Bilarna som kör förbi kommer vara bland de coolaste du sett. Dessutom har du stranden nära till hands om du skulle vilja avvika för en stunds sol och bad.

South Beach får du absolut inte missa om du är i Miami Beach. Den kända sandstranden är en Miami-ikon och sträcker sig tre kilometer från söder till norr. Här finns de kända, pastellfärgade livvaktstugorna och du kan lätt spendera hela dagen på stranden med varierande aktiviteter. Surfa, spela volleyboll eller bara ta det lugnt i en solstol. Vattnet här är azurblått och temperaturen varierar mellan ca 23-30 grader beroende på säsong.

Mat i Miami Beach

Yardbird Southern Table and Bar serveras riktigt bra sydamerikansk mat i en fin restaurangmiljö. Det är öppet för brunch, lunch eller middag och några paradrätter är Mac n’ Cheese, friterad kyckling med våfflor och vattenmelon samt underbara efterrätter som kladdkaka. Här serveras drinkarna i fina glasburkar eller metallvaser och sortimentet av whiskey och bourbon är svårslaget.

Nere i Art Deco District finns en riktig pärla, nämligen Joe’s Stone Crab. Det här är ett ställe med personlighet som har funnits sedan familjen Weiss startade restaurangen 1913. Specialiteten är den lokala delikatessen Stone Crab.  Det sägs att Al Capone åt på den här restaurangen varje dag klockan 17. Du kan inte boka bord här och det finns en del att förhålla sig till inför ditt besök, så läs gärna på innan ditt besök.

Design District

Design District ligger precis utanför Miami Beach och är precis som det låter ett centrum för design. Detta är ett område som sakta har växt fram med hjälp av entreprenörers brinnande engagemang i att göra området till en levande plats. Det började redan för 15 år sedan då spännande varumärken och designers dök upp här, och restaurangerna följde snabbt efter. Här kan du se moderna byggnader fyllda med designermärken och offentlig konst.

Missa inte den vackra gatukosten och arkitekturen när du är i Design District. Ta en promenad för att insupa atmosfären och allt det häftiga som finns att se. Ett tips är att ta sig till korsningen mellan NE 38 street och 2 Avenue. Här kan du nämligen se en färgglad djungel målad på väggen för att göra en parkeringsplats trevligare, och en vortex som ser ut att suga in träden i sin spiral. Riktigt coolt! 

För dig som är designintresserad kanske ICA (Institution of Contemporary Art) har en utställning som lockar. De har öppet tisdag till söndag 11 – 19 och det är gratis att gå in och titta. Här finns guidade turer att köpa till om du vill ha en rundvandring.

Mat i Miami Design District

Restaurangerna här har olika karaktär och prisklass. Om du är i Design District på en fredag rekommenderas The Embassy som då serverar sina kända ”pinxtos”. Pinxtos är plockmat ungefär som tapas, fast mindre. Annars serverar The Embassy bra barmat med inspiration från Europa.

Om du vill resa tillbaka i tiden till 1920-talet är restaurangen The Cypress Room definitivt stället du ska äta middag på. Här serveras eleganta amerikanska måltider med en fransk touch i en lokal värdig gäster som Ernest Hemingway och paret Fitzgerald. Passa på att beställa in ett av de goda lagrade vinerna, eller en klassisk cocktail från storhetseran.

Miami Art Deco