Resor till Miami

  • Hit reser du på egen hand

En resa till Miami erbjuder allt du behöver för en lyckad semester. En storstad med palmkantade gator, pudervita stränder, shopping, restauranger och nöjen i överflöd. Pensionärer, barnfamiljer, par - alla lockas hit av olika skäl. Klimatet är härligt då det är varmt i både luft och vatten året om.Fakta om Miami

Tidsskillnad

Svensk tid -6 timmar.

Transfer

Miami International Airport är Floridas största flygplats, med över 70 direktflyg till städer runt om i världen. Flygplatsen ligger ca 13 km nordväst om centrala Miami. Många som flyger till Florida väljer att hyra en bil, och på Miami International Airport finns 17 hyrbilsföretag samlade i Rental Car Center. Vill man inte köra bil själv kan man ta en taxi, som brukar ha fasta priser till de mest populära områdena.
Det finns förstås även billigare alternativ, till exempel Metrobus och Metrorail, som tar 15 minuter till Downtown Miami. Airport Flyer Bus går direkt till South Beach. Pendeltåget Tri-Rail går norrut till destinationer som Boca Raton, Fort Lauderdale och West Palm Beach. Samtliga dessa alternativ utgår från Miami Central Station, där även Car Rental Center ligger. Dit tar man sig gratis från flygplatsen med transfersystemet MIA Mover.

Stränder

I Miami är South Beach den mest populära stranden. Här är det långgrunt och alltid varmt i vattnet. Stranden är bred med finkornig vit sand och här kan du ligga med medhavd handduk eller hyra en solstol. Det är nära till matställen och matbutiker.

Mer fakta

Väder

jan 24°c
feb 25°c
mar 26°c
apr 28°c
maj 30°c
jun 31°c
jul 32°c
aug 32°c
sep 31°c
okt 30°c
nov 27°c
dec 26°c
8,0 av 10 Miami
Våra gästers betyg, baserat på 1 omdömen

Alla orter Florida

Fort Lauderdale

Från Fort Lauderdale avgår några av världens största kryssningsfartyg. Passa på att utnyttja ett par dagar i staden innan du åker vidare, till sjöss eller vidare på vägarna. Fort Lauderdale påminner om ett mindre Miami, lockar med över tio kilometer kuststräcka och sandstrand, tjusiga kanaler och härlig natur. I en av Floridas härligaste städer väntar ett härligt restaurang- och klubbliv och shopping, shopping, shopping!