Fakta om Miami

Tidsskillnad:

Svensk tid -6 timmar.

Språk:

Engelska och spanska.

Pass och visuminformation:

Alla som ska besöka USA behöver ansöka om ett ESTA - Electronic System for Travel Authorization. Detta behöver göras minst 72 timmar innan avresa. Se till att du har ditt pass och ett konto/kreditkort tillgängligt.

Elektricitet:

110 V, adapter är bra att ha med.

Transfer:

Miami International Airport är Floridas största flygplats, med över 70 direktflyg till städer runt om i världen. Flygplatsen ligger ca 13 km nordväst om centrala Miami. Många som flyger till Florida väljer att hyra en bil, och på Miami International Airport finns 17 hyrbilsföretag samlade i Rental Car Center. Vill man inte köra bil själv kan man ta en taxi, som brukar ha fasta priser till de mest populära områdena.
Det finns förstås även billigare alternativ, till exempel Metrobus och Metrorail, som tar 15 minuter till Downtown Miami. Airport Flyer Bus går direkt till South Beach. Pendeltåget Tri-Rail går norrut till destinationer som Boca Raton, Fort Lauderdale och West Palm Beach. Samtliga dessa alternativ utgår från Miami Central Station, där även Car Rental Center ligger. Dit tar man sig gratis från flygplatsen med transfersystemet MIA Mover.

Stränder:

I Miami är South Beach den mest populära stranden. Här är det långgrunt och alltid varmt i vattnet. Stranden är bred med finkornig vit sand och här kan du ligga med medhavd handduk eller hyra en solstol. Det är nära till matställen och matbutiker.

Nöjen:

Ocean Drive är det mest populära området för nöjeslivet. Det finns också gott om mindre pubar och barer och eftersom Miami har en stor del invånare med latinamerikanskt ursprung finns även gott om salsabarer.

Kommunikationer:

Miami har ett väl utbyggt bussnät. Annars är taxi ett alternativ om du inte har en hyrbil.