Resor till Washington

  • Hit reser du på egen hand

Res till Washington och upplev en storstad olika många andra. Här är det parker, vackra monument, pampiga byggnader och ambassader som dominerar. Missa inte National Mall, Georgetown eller det breda utbudet av restauranger med smaker från världens alla hörn. Och för all del, missa inte en av värdens mest kända byggnader på 1600 Pennsylvania Avenue.

Just nu!

Nu erbjuder vi 6 månaders räntefri avbetalning på din resa genom Klarna. Kreditprövning görs hos Klarna.
Se Klarnas villkor »Fakta om Washington

Tidsskillnad

Svensk tid -6 timmar

Valuta

USD, amerikanska dollar.

Äta ute

Washington, D.C. är känt för sina många steakhouses och en av specialiteterna är Half Smokes. Det är en korv gjord på både fläsk och nötkött. Washington, D.C. är en internationell stad med många restauranger från hela världen, men med en mångfald av etiopisk mat.

Transfer

Från flygplatsen Washington Dulles International Airport tar det ca 50 minuter (längre under rusningstrafik) att ta sig till centrum. Enklast tar du dig från flygplatsen till city med tunnelbana, buss eller taxi.

Mer fakta

Väder

jan 6°c
feb 7°c
mar 13°c
apr 20°c
maj 24°c
jun 29°c
jul 32°c
aug 31°c
sep 27°c
okt 20°c
nov 14°c
dec 9°c

Alla resmål USA

Kalifornien

En resa till Kalifornien är ett måste för den som verkligen vill uppleva USA. Delstaten erbjuder en otrolig variation av natur med dess långa kust, höga berg, vindalar och nationalparker. Storstäderna Los Angeles och San Francisco är några av USAs mest besökta städer och det är också hit som många beger sig för att prova lyckan inom tv- och filmbranschen. Hollywood, Beverly Hills, Walk of Fame - alla finns de här och det är kändistätt!

Boston

Upplev Boston, en historisk kuststad och huvudstad i delstaten Massachusetts. Boston är en perfekt promenadstad och har en fin blandning av moderna och historiska byggnader och ett rikt kulturliv. Berömt för goda fisk- och skaldjursrätter och med bra möjligheter till både shopping och sport, gör att denna stad har något för alla.

Chicago

Chicago är USA:s tredje största stad och ligger vackert belägen vid den sydliga delen av Michigansjön i delstaten Illinois. Staden är ett perfekt weekendresmål med utmärkt shopping och ett stort utbud av restauranger och barer. Chicago är känd för sin jazz och blues, och man har aldrig svårt att hitta en klubb där man kan lyssna till liveband. Boka din resa till Chicago med Apollo.

New York

En resa till New York kan innehålla det mesta - här finns världskända museer, berömda parker och byggnader, shopping i världsklass och restauranger med mat från alla världens kök. Det är inte konstigt att staden gjort sig känd som världens stad nummer ett. Boka en weekend till New York, staden som aldrig sover!

Florida

I Florida, också känt som The Sunshine State, är klimatet en dröm och de kritvita stränderna kantas av palmer. Du som bokar en resa till Florida kan se fram emot ett enormt utbud av aktiviteter och nöjesparker, perfekt om du söker en adrenalinkick. Florida kan också locka med storstaden Miami som erbjuder shopping, stränder och ett hett uteliv.