Resor till Chicago

Chicago är USA:s tredje största stad och ligger vackert belägen vid den sydliga delen av Michigansjön i delstaten Illinois. Staden är ett perfekt weekendresmål med utmärkt shopping och ett stort utbud av restauranger och barer. Chicago är känd för sin jazz och blues, och man har aldrig svårt att hitta en klubb där man kan lyssna till liveband. Boka din resa till Chicago med Apollo.

Fakta om Chicago

Tidsskillnad

Svensk tid -7 timmar

Äta ute

Här kan du hitta mat från hela världen i alla olika smaker och olika prisnivåer. Chicago är framförallt kända för sin "deep dish pizza". Steakhouses finns överallt och där ska du såklart äta biff.

Transfer

Alla internationella flyg landar på Chicago O´Hare flygplats. Från flygplatsen in till staden kan man sedan ta sig via tåg eller buss. "Blue Line trains" är det enklaste och billigaste sättet att ta sig in till city och tågen avgår från Terminal 2. Biljetter kan köpas i automater utanför perrongen med kort eller kontanter.

Stränder

Oak Street Beach, mitt i staden. Evanstone Beach, strand norr om innerstaden med en grym utsikt över stadens skyline. Loyola Leone Beach är den längsta stranden i Chicago och här sportas det friskt med basket och baseball.

Mer fakta

Väder

jan -1°c
feb 1°c
mar 6°c
apr 12°c
maj 17°c
jun 23°c
jul 26°c
aug 25°c
sep 22°c
okt 15°c
nov 8°c
dec 1°c