Resor till Chicago

  • Hit reser du på egen hand

Chicago är USA:s tredje största stad och ligger vackert belägen vid den sydliga delen av Michigansjön i delstaten Illinois. Staden är ett perfekt weekendresmål med utmärkt shopping och ett stort utbud av restauranger och barer. Chicago är känd för sin jazz och blues, och man har aldrig svårt att hitta en klubb där man kan lyssna till liveband. Boka din resa till Chicago med Apollo.Fakta om Chicago

Tidsskillnad

Svensk tid -7 timmar

Transfer

Alla internationella flyg landar på Chicago O´Hare flygplats. Från flygplatsen in till staden kan man sedan ta sig via tåg eller buss. "Blue Line trains" är det enklaste och billigaste sättet att ta sig in till city och tågen avgår från Terminal 2. Biljetter kan köpas i automater utanför perrongen med kort eller kontanter.

Stränder

Oak Street Beach, mitt i staden. Evanstone Beach, strand norr om innerstaden med en grym utsikt över stadens skyline. Loyola Leone Beach är den längsta stranden i Chicago och här sportas det friskt med basket och baseball.

Mer fakta

Väder

jan -1°c
feb 1°c
mar 6°c
apr 12°c
maj 17°c
jun 23°c
jul 26°c
aug 25°c
sep 22°c
okt 15°c
nov 8°c
dec 1°c

Alla resmål USA

Kalifornien

En resa till Kalifornien är ett måste för den som verkligen vill uppleva USA. Delstaten erbjuder en otrolig variation av natur med dess långa kust, höga berg, vindalar och nationalparker. Storstäderna Los Angeles och San Francisco är några av USAs mest besökta städer och det är också hit som många beger sig för att prova lyckan inom tv- och filmbranschen. Hollywood, Beverly Hills, Walk of Fame - alla finns de här och det är kändistätt!

Washington

Res till Washington och upplev en storstad olika många andra. Här är det parker, vackra monument, pampiga byggnader och ambassader som dominerar. Missa inte National Mall, Georgetown eller det breda utbudet av restauranger med smaker från världens alla hörn. Och för all del, missa inte en av värdens mest kända byggnader på 1600 Pennsylvania Avenue.

Boston

Upplev Boston, en historisk kuststad och huvudstad i delstaten Massachusetts. Boston är en perfekt promenadstad och har en fin blandning av moderna och historiska byggnader och ett rikt kulturliv. Berömt för goda fisk- och skaldjursrätter och med bra möjligheter till både shopping och sport, gör att denna stad har något för alla.

New York

En resa till New York kan innehålla det mesta - här finns världskända museer, berömda parker och byggnader, shopping i världsklass och restauranger med mat från alla världens kök. Det är inte konstigt att staden gjort sig känd som världens stad nummer ett. Boka en weekend till New York, staden som aldrig sover!

Florida

I Florida, också känt som The Sunshine State, är klimatet en dröm och de kritvita stränderna kantas av palmer. Du som bokar en resa till Florida kan se fram emot ett enormt utbud av aktiviteter och nöjesparker, perfekt om du söker en adrenalinkick. Florida kan också locka med storstaden Miami som erbjuder shopping, stränder och ett hett uteliv.