Fakta om Chicago

Tidsskillnad:

Svensk tid -7 timmar

Språk:

Engelska

Pass och visuminformation:

Alla som ska besöka USA behöver ansöka om ett ESTA - Electronic System for Travel Authorization. Detta behöver göras minst 72 timmar innan avresa. Se till att du har ditt pass och ett konto/kreditkort tillgängligt. Ansök om ESTA här.

Elektricitet:

110 V, adapter behövs.

Transfer:

Alla internationella flyg landar på Chicago O´Hare flygplats. Från flygplatsen in till staden kan man sedan ta sig via tåg eller buss. "Blue Line trains" är det enklaste och billigaste sättet att ta sig in till city och tågen avgår från Terminal 2. Biljetter kan köpas i automater utanför perrongen med kort eller kontanter.

Stränder:

Oak Street Beach, mitt i staden. Evanstone Beach, strand norr om innerstaden med en grym utsikt över stadens skyline. Loyola Leone Beach är den längsta stranden i Chicago och här sportas det friskt med basket och baseball.

Nöjen:

Chicago myllrar av barer och pubar. Jazz och blues är stort här och du kan alltid hitta en bar där det spelas livemusik.

Kommunikationer:

Chicago har en väl utbyggd lokaltrafik och du kan resa med både buss, tunnelbana och tåg. Undvik att hyra bil om du ska hålla dig i staden, det är ofta trafikstockningar och svårt med parkeringsmöjligheter.

Aktiviteter:

Chicago är en stor stad när det gäller sport. De största sporterna är basket, baseball, amerikans fotboll samt hockey. Det är en upplevelse att besöka en stormatch och så amerikanskt som det kan bli. Men boka långt i förväg då de stora matcherna lätt blir slutsålda.