Resor till New York

New York

  • Hit reser du på egen hand
  • Världsmetropol med storslagen skyline
  • Restauranger i världsklass

En resa till New York kan innehålla det mesta - här finns världskända museer, berömda parker och byggnader, shopping i världsklass och restauranger med mat från alla världens kök. Det är inte konstigt att staden gjort sig känd som världens stad nummer ett. Boka en weekend till New York, staden som aldrig sover!

Just nu!

Nu erbjuder vi 6 månaders räntefri avbetalning via Klarna. Läs mer »Fakta om New York

Tidsskillnad

Svensk tid -6 timmar.

Transfer

Flygplatser
New York har två internationella flygplatser, John F. Kennedy and Newark. Det finns även en mindre flygplats, La Guardia, som trafikeras av inrikes flyg. Båda flygplatserna har bra kommunikationer och ligger på ungefär samma avstånd från Manhattan.

John F. Kennedy International
John F. Kennedy International Airport kallas ofta kort och gott för JFK. Det är den största flygplatsen i New York-regionen och störst i hela USA sett till antal passagerare. Nästan 100 flygbolag trafikerar JFK. Flygplatsen har 6 terminaler som numreras 1 – 8, eftersom terminal 3 och 6 har rivits. JFK ligger i stadsdelen Queens, ca 20 km från Lower Manhattan.

Från JFK kan man ta en klassisk gul New York-taxi till en fast taxa. Tänk dock på att vägavgifter och dricks tillkommer. Restiden med taxi till Manhattan varierar beroende på trafikmängden, från en dryg halvtimme till 90 minuter eller mer. AirTrain JFK binder samman alla terminaler och ansluter till tunnelbanan i stadsdelen Queens via en av tre grenar.

Newark International
Newark International flygplats ligger i grannstaten New Jersey, men trots det bara 20 km från centrala New York. Flygplatsen har tre terminaler; A, B och C. Från Newark tar man sig smidigt in till Manhattan med pendeltåg på ca 30 minuter. Pendeltågen går från Newark Liberty International Airport station, dit man tar sig med transittåget AirTrain Newark från terminalerna, till New York Penn Station mitt på Manhattan. Väljer man att ta taxi brukar det finnas en fast taxa.

Mer fakta

Väder

jan 5°c
feb 5°c
mar 10°c
apr 17°c
maj 22°c
jun 27°c
jul 30°c
aug 29°c
sep 25°c
okt 19°c
nov 13°c
dec 8°c

Alla resmål USA

Kalifornien

En resa till Kalifornien är ett måste för den som verkligen vill uppleva USA. Delstaten erbjuder en otrolig variation av natur med dess långa kust, höga berg, vindalar och nationalparker. Storstäderna Los Angeles och San Francisco är några av USAs mest besökta städer och det är också hit som många beger sig för att prova lyckan inom tv- och filmbranschen. Hollywood, Beverly Hills, Walk of Fame - alla finns de här och det är kändistätt!

Washington

Res till Washington och upplev en storstad olika många andra. Här är det parker, vackra monument, pampiga byggnader och ambassader som dominerar. Missa inte National Mall, Georgetown eller det breda utbudet av restauranger med smaker från världens alla hörn. Och för all del, missa inte en av värdens mest kända byggnader på 1600 Pennsylvania Avenue.

Boston

Upplev Boston, en historisk kuststad och huvudstad i delstaten Massachusetts. Boston är en perfekt promenadstad och har en fin blandning av moderna och historiska byggnader och ett rikt kulturliv. Berömt för goda fisk- och skaldjursrätter och med bra möjligheter till både shopping och sport, gör att denna stad har något för alla.

Chicago

Chicago är USA:s tredje största stad och ligger vackert belägen vid den sydliga delen av Michigansjön i delstaten Illinois. Staden är ett perfekt weekendresmål med utmärkt shopping och ett stort utbud av restauranger och barer. Chicago är känd för sin jazz och blues, och man har aldrig svårt att hitta en klubb där man kan lyssna till liveband. Boka din resa till Chicago med Apollo.

Florida

I Florida, också känt som The Sunshine State, är klimatet en dröm och de kritvita stränderna kantas av palmer. Du som bokar en resa till Florida kan se fram emot ett enormt utbud av aktiviteter och nöjesparker, perfekt om du söker en adrenalinkick. Florida kan också locka med storstaden Miami som erbjuder shopping, stränder och ett hett uteliv.