Shoppingresa_till_New_York

Shopping i New York

Smältdegeln och shoppingmeckat New York är en dröm för den som vill förnya garderoben. Förutom att staden i sig är ett fantastiskt resmål med butiker runt varje hörn, finns det gott om stora reor och outlets i New York. Boka flyg och hotell med Apollo och ta del av våra bästa tips för hur och när du gör en ultimat shoppingresa till New York!

Tips på outlets i New York

Outlets i New York

Glöm inte bort att du i New York behöver betala en skatt på konsumtionsvaror. Skatten läggs på först i kassan och kan vara upp till 8 %. 

Woodbury Common Premium Outlets

Ett av världens största outlets hittar du en timme från Manhattan – Woodbury Common Premium Outlets. Här kan du botanisera i över 220 olika butiker och det till ett riktigt lågt pris. Det enklaste sättet att ta sig till Woodbury Common är att hyra bil, men det finns också flera bussar, tåg och transferbussar som åker till outleten dagligen. Mer information finns på deras hemsida.

Adress: 498 Red Apple Ct, Central Valley, NY 10917-6619

The Mills at Jersey Gardens

I New Jersey, cirka 30 minuter från New Yorks stadskärna, ligger Jersey Gardens, en inomhusgalleria med mer än 200 butiker. Det första du bör göra när du anländer till Jersey Gardens är att besöka outletens concierge och be om en karta över gallerian och kuponghäfte som ger dig ännu mer rabatt. Har du med dig ditt pass kan det hända att du som utländsk besökare får kuponghäftet gratis, annars kostar det en symbolisk summa. Direktbussar går från centrala New York och flygplatsen Newark, du hittar mer information om hur du tar dig till Jersey Gardens här. 

Adress: 651 Kapkowski Rd, Elizabeth, NJ 07201-4901

Outlet i centrala New York – Century 21 Downtown

Century 21 är en av få outlets i centrala New York. Century 21 finns på flera platser i New York, varav det största med bäst utbud ligger vid One World Trade Center. På Century 21 Downtown kan du köpa märkeskläder och accessoarer för upp till 65 % rabatt.

Adress: 22 Cortlandt St, New York, NY 10007, USA

Tips till Black Friday i New York

Black Friday i New York

Black Friday är amerikanernas största shopping-högtid. Den infaller dagen efter Thanksgiving varje år, vilket är den sista fredagen i november. 2021 infaller Black Friday  den 26 november. Det är under Black Friday i New York som du kan göra som störst fynd: rean börjar redan tidigt på morgonen eller till och med i smyg kvällen innan. Black Friday är den största shoppingdagen i USA, så räkna med att trängas med amerikaner, men också chanser till att göra otroliga fynd.

Bäst shopping i New York under Black Friday

De flesta affärer i New York har en saftig rea under Black Friday. Vissa affärer är dock bättre än andra, eller har en mer sällsynt rea. De bästa affärerna för shopping i New York under Black Friday är:

  • Apple Store, vilket är den enda gången om året som Apple erbjuder någon slags rea överhuvudtaget.
  • Best Buy, där du fyndar elektronik.
  • Den amerikanska varuhuskedjan Macy’s med sitt flaggskepp i New York hör till de mest populära ställena att shoppa på Black Friday. De öppnar vanligtvis redan vid fem på morgonen under Black Friday.
  • Century21, där de redan låga priserna pressas ned ännu mer.