Par på strand

Långsemester med Apollo

Res på en långsemester och njut av semesterkänslan i flera veckor! Apollo har över 35 års erfarenhet av långresor till ett brett utbud av resmål runt om i världen. Här har vi samlat paketresor med antingen 3 eller 4 veckors reslängd.

Du kan naturligtvis göra långresan ännu längre – Ring eller mejla oss så hjälper vi dig. Hos Apollo hittar du alltid handplockade hotell och lägenhetshotell enligt dina önskemål.

Har du frågor om långsemestrar?

Få hjälp med att hitta rätt reslängd och pris.
Telefon-ikon 0771-37 37 37
Måndag-fredag: 08.30-17.00
Lördag: 10.00 - 14.30
Söndagar endast chatt: 10:00-14:30

Vart vill du åka på långsemester?

När du ska vara borta länge är det viktigt att välja rätt resmål. Här hittar du våra populäraste. 

Fuerteventura – milslånga stränder

Fuerteventura är en karakteristisk ö full av god mat, vackra sandstränder, fantastiska naturupplevelser och trevliga städer. Ön beskrivs ofta som Europas Hawaii, tack vare sina milslånga sandstränder. Här hittar du de finaste stränderna och det vackraste landskapet.

Läs mer

Madeira - kontrasternas ö

Njut av en långsemester på den äventyrliga ön Madeira - som är allmänt känd för sitt fantastiska landskap, storslagna vyer och höga berg. Men Madeira erbjuder mer än det, och kombinerar vacker natur med bra shopping, charmiga städer och förstklassiga restauranger.

Läs mer

Gran Canaria – den populäraste Kanarieön

Det är lätt att förstå varför Gran Canaria så länge har varit en favorit. Här hittar du silkeslena stränder, vulkaner, månlandskap och mystiska sanddyner - för att inte tala om bra hotell och mat i världsklass! Om du vill ta en paus från sol och bad lockar även staden Las Palmas.

Läs mer

Teneriffa – många utflyktsmöjligheter

En långsemester på Teneriffa är en resa till den grönaste och i många ögon vackraste Kanarieön. På Teneriffa hittar du vulkanen Teide, som är Spaniens högsta topp. Njut av härligt väder, underbara sandstränder, vackra naturfenomen och mycket att se och göra!

Läs mer

Bra att veta om långsemestrar

När du åker på en långresa har du säkert många frågor. Här svarar vi på det vanligaste.

Vad är en långsemester – och är det något för mig?

När vi pratar om långsemester är det en semester som varar i 3, 4 eller 6 veckor. Kanske till och med 8 veckor. Eller mer! Det är du som bestämmer. Något som i alla fall karaktäriserar en långsemester är att du inte känner att semestern var slut innan du ens hade tid att koppla av.

Våra resekonsulter är redo att hjälpa dig att hitta rätt resmål och rätt semesterlängd - tillsammans med dig. Välkommen att ringa oss på 0771-37 37 37 eller skicka oss en förfrågan via mejl. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Om våra hotell

De flesta av våra hotell är öppna året runt. Vissa hotell passar på att renovera under vintern, vilket är bra att vara medveten om. Hotellen kommer självklart fortfarande att göra allt de kan för att minimera störningar och se till att gästernas välbefinnande står i fokus.

Erbjuder Apollo service på resmålet?

Apollo har reseguider på alla Kanarieöarna och Madeira, som du kan kontakta vid behov. Vi kommer naturligtvis att informera dig om vilka tider de är tillgängliga. Denna information finns också på anslagstavlan på hotellet eller i Apollo-appen.

Erbjuds städning av rummen?

Rum / lägenheter städas vanligtvis en gång i veckan. Sängkläder och handdukar byts också. Diskmedel och utrustning för detta är du själv ansvarig för. I rum / lägenheter med kök är utrustningen anpassad för enkel matlagning och för det antal gäster som rummet är avsett för. Läs mer om vad som gäller för hotellet du bor på under information om hotellet.

Om flyg- och avgångsdatum

Priset på en långsemester är ofta fördelaktigt eftersom du reser med en charterflyg som Apollo redan har i sitt program. Om ditt resmål ligger utanför vårt charterprogram görs resan med reguljärflyg. 

Vad gäller för bagage?

Ordinarie bagagevikt är 20 kg inklusive handbagage (för resa med Novair gäller 20 kg plus 5 kg handbagage). Som långresenär händer det dock att du erbjuds att ta med 10 kg extra (gäller resor som varar mer än 30 dagar). Om du vill ha extra bagage utöver detta kan du beställa övervikt.

Jag vill boka endast flyg

Om du har bokat endast flygbiljetter, vänligen kontakta vår personal på destinationen för att bekräfta tid för hemresa. 

Viktigt att veta

Vi rekommenderar alla våra resenärer att läsa Apollos resevillkor. Det är också viktigt att du bekantar dig med pass- och visumregler och andra regler för inresa som gäller för det land du reser till.

Om det oförutsedda inträffar

Både före och under resan är det tyvärr inte alltid att allt går som planerat. Om du eller en medresenär blir sjuk innan semestern börjar är det fördelaktigt att ha Apollos utökade av- och ombokningsskydd. Detta ger dig skydd om du av olika skäl måste avbryta resan. Oavsett vart du reser är det alltid viktigt att ha en bra reseförsäkring. Vårt avbeställningsskydd och Goudas reseförsäkring ger dig också flera fördelar utöver vad som vanligtvis ingår i olika betalkort.


Tips & inspiration
 Läs om Kanarieöarnas bästa upplevelser, se alla hotell på Kanarieöarna eller signa upp dig till vårt nyhetsbrev.

Kanarieöarnas fantastiska natur

Vulkaner, öknar och storslagna bergsmiljöer – låt dig överraskas och hänföras av Gran Canarias vackra och mångfacetterade natur.

Läs mer!

Alla hotell på Kanarieöarna

På Kanarieöarna finns ett stort utbud av hotell för alla smaker. Hitta din favorit idag!

Se alla hotell på Kanarieöarna

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här

Sök och boka din långsemester

Om du inte hittar det du letar efter eller önskar en annan reslängd - kontakta oss via mejl, telefon eller chatt så hjälper vi dig.