Resor till Mauritius

Mauritius

  • Paradissemester på Mauritius
  • Underbar snorkling
  • Avkopplad stämning

Viktig information

På grund av rådande omständigheter har vi just nu tyvärr stängt ner möjligheten att boka resor som paketeras själv med flyg + hotell. Däremot kan du nu boka endast hotell med incheckning från och med 1/9-20.

Önskar du få information om när det går att boka självpaketerade resor med både flyg + hotell igen, kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev här.

"Tanken slår dig att Mauritius blev skapat först, därefter skapades himmelriket som en kopia av Mauritius" – ett vackert citat av Mark Twain som även återfinns på flaskan av Mauritius kända rom, Green Island. Det är inte svårt att förstå vad han menar. Ön är full med vackra paradisstränder med mjuk vit sand, turkost vatten och charmigt svajande palmer. Vill du uppleva härligt strandliv, god mat och hög servicenivå är det till Mauritius du ska boka din nästa semesterresa.

Våra bästa hotelltips på Mauritius just nu

hotell_pa_mauritius

Tre havsnära hotell på Mauritius. Priset gäller endast hotell. 

  1. The Ravenala Attitude 
  2. Récif Attitude
  3. Hennessy Park Hotel

Se alla hotell på Mauritius

Fakta om Mauritius

Tidsskillnad

Svensk tid +3 timmar.

Valuta

Mauritiska Rupier (MUR).

Äta ute

Medelpriset på en middag är ca 200 kr per person.

Stränder

Stränderna på Mauritius är mycket bra, sanden är gyllene och vattnet klart. Eftersom Mauritius uppstod efter ett vulkanutbrott är det lava som utgör berggrunden. Det resulterar i lavastenar som också ligger vid strandområdena. T ex kan det vara 100-200 m ren sandstrand och därefter ett område med lavastenar, detta utgör en del av den naturliga charmen av Mauritius. De flesta stränder har även korallrev strax utanför vilket skapar goda förutsättningar för lättillgänglig snorkling. Alla våra hotell har sin egen privata strand med tillhörande vattensporter.

Mer fakta

Väder

jan 28°c
feb 28°c
mar 28°c
apr 27°c
maj 26°c
jun 24°c
jul 23°c
aug 23°c
sep 24°c
okt 24°c
nov 26°c
dec 27°c

Res tryggt med Apollo

  • Skydd av paketreselagen
  • Alltid minst 3-stjärniga hotell
  • Nära samarbete med flygbolag och hotell